Sport

Friese medaille voor acroteam Wardy

STIENS – Zaterdag 27 februari werd in Stiens het FK acrogym gehouden. Tijdens de plaatsingswedstrijden hebben alle teams zich hiervoor knap weten te plaatsen.
Linda Bontekoe en Anna Baukje van Dellen (senior duo E-lijn) mochten als eerste team van de dag aantreden en deden dat niet onverdienstelijk. Zij eindigden op een 5e plaats en zijn hiermee geplaatst voor het district-kampioenschap. In dezelfde categorie kwamen ook Meta van Dekken en Nynke Dam in actie. Ook dit team liet een prachtige oefening zien waarmee ze een zeer goede score hebben neergezet. De punten in deze categorie zaten enorm dicht bij elkaar waardoor Meta en Nynke voor doorstroming net 0,2 punten tekort kwamen.

In de categorie senioren trio D-lijn was het de beurt aan Lisanne van der Veer, Afrida Zijlstra en Renate Talstra om zo’n goed mogelijke oefening te draaien. Helaas mislukte een opgang naar een element waarmee de nodige punten verloren gingen. Zij eindigden op een 9e plaats.
In de middagwedstrijd deden Iris Bontekoe, Hennie Hoekstra en Yvonne Talstra mee bij de senioren trio E-lijn. Zij begonnen sterk aan hun oefening maar door een hapering in een individueel element raakten zij het zicht op doorstroming helaas kwijt.
Bij de junioren D duo’s kwamen twee teams van Wardy in actie. Dat dit een zeer sterke categorie is, bleek wel aan de punten. Beide Wardy teams wisten een goede oefening neer te zetten. Renee Fleury en Noa van Houten eindigde op een 6e plek. Enola Kramer en Sanne Hiemstra mochten zelfs het erepodium betreden voor een zilveren medaille. Zij zijn hiermee ook gekwalificeerd voor het district-kampioenschap.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button