Sport

Friese Titel voor Baukje Wassenaar van WSBF op FK turnen

JOURE – Zaterdag j.l werd te Joure het FK turnen dames gehouden voor wedstrijdgroep 5. Bij de senioren moesten Baukje Wassenaar en Yvonne Jagersma in het C niveau hun kunnen tonen om een plek op het podium te bemachtigen Baukje liet op de vloer zien dat zij terecht het goud behaalde op het NK toestelturnen een paar weken geleden.

Met een uitgangswaarde van 5.1 zat zij meer dan een punt hoger dan de concurrentie. Daarnaast wist ze alle moeilijke combinaties bijna vlekkeloos uit te voeren. Bij sprong lieten beide dames een tsukahara zien zowel gehurkt als gehoekt. Yvonne turnde op balk weer als vanouds en wist hier weer punten te sprokkelen. Baukje Wassenaar pakte uiteindelijk de Friese titel en Yvonne Jagersma het brons Elina Sipma werd in een zwaar deelnemersveld verdiend derde in de categorie junior D.

Deze turnster liet op alle onderdelen zien dat zij in de top van dit nivo behoort.  In de categorie jeugd E behaalde Hannah Westhof het zilver door op alle onderdelen strakke oefeningen neer te zetten. Irna van der heide behaalde hier een 4de plek. In de categorie jeugd N4 moesten Femke Pander en Jiska Batema genoegen nemen met een plek buiten het erepodium . Beide dames lieten steekjes vallen op vloer.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button