Sport

Friese titels voor acroteams WSBF

SNEEK – Afgelopen zaterdag werd in Sneek het Fries Kampioenschap acrogym nivo D/E en pupillen gehouden. Er werden maar liefst 3 friese titels behaald door WSBF goud was er voor het E duo Eva van Sluijs en Lindsey Wassenaar .

In dezelfde categorie behaalden Roos Drost en Jitta Pietersma een zevende plek wat hun een reserveplaats oplevert voor de Districtskampioenschappen op 28 maart a.s. Het mix-pair Yannick van der Veen en Nellie Bijker mochten eveneens de hoogste trede van het erepodium betreden. Zij komen als enigste team van Friesland uit in deze categorie maar weten de jury steeds weer te imponeren met een prachtige choreo.

Bij de d trio’s behaalden Jantina de Vries, Sieta van der Veer en Christina Bruinsma de hoogste score en mochten in deze categorie het goud meenemen naar Surhuisterveen. Jellina Bergsma, Sanne van der Ploeg en Hannah Westhof werden in deze categorie 4de wat voldoende is voor doorstroming naar de districtswedstrijdenbrons was er voor het succesvolle trio Sanne Schievink Tjitske Visser en Ryanne Oostra. Ondanks een tijdsfout behaalde dit team toch een derde plek

Een vierde plaats was weggelegd voor het trio Marrit Tjoelker, Hillie van der Veen en Gemma van der Werff. Bij de Duo’s D is een reserve plaats behaald door het duo Jildou Kooistra en Femke Pander. Door een kleine verstoring in een balanselement misten zij een podiumplek.Het jonge junioren duo Aimee Althof en Amerins Venema wisten ondanks een slordig uitgevoerd tempo element toch een bronzen medaille in de wacht te slepen. Dit team is ook verzekerd van deelname aan de districtswedstrijden.

Brons was er voor het succesvolle trio Sanne Schievink Tjitske Visser en Ryanne Oostra. Ondanks een tijdsfout behaalde dit team toch een derde plek. Een vierde plaats was weggelegd voor het trio Marrit Tjoelker, Hillie van der Veen en Gemma van der Werff.

Bij de Duo’s D is een reserve plaats behaald door het duo Jildou Kooistra en Femke Pander. Door een kleine verstoring in een balanselement misten zij een podiumplek.Het jonge junioren duo Aimee Althof en Amerins Venema wisten ondanks een slordig uitgevoerd tempo element toch een bronzen medaille in de wacht te slepen.Dit team is ook verzekerd van deelname aan de Districtswedstrijden die op 28 maart plaats zullen vinden te Winschoten.

 

 

op de linker foto het duo Lindsey Wassenaar en Eva van Sluijs

Op de rechterfoto achter v.l.n.r Sieta van der Veer, Christina Bruinsma, Jantina de vries, Sanne Schievink, Ryanne Oostra en Tjitske Visser. voor v.l.n.r  Aimee Althof, Amerins Venema, Nellie Bijker en Yannick van der Veen

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button