Regionaal

Friesland Zorgverzekeraar zegt het contract met Sionsberg op

DOKKUM – De Friesland Zorgverzekeraar heeft tegen alle verwachting in en tot grote verbijstering van de Raad van Bestuur van Sionsberg in Dokkum, op vrijdag 29 juli tegen het einde van de dag bekend gemaakt het contract met Sionsberg per 1 januari 2017 op te willen zeggen. Hiermee komt de zorg, zoals die nu in Noordoost Friesland geleverd wordt, in gevaar. Bovendien komt de zorgverzekeraar de in januari 2015 afgesloten overeenkomst voor vijf jaar met deze actie niet na.

Het doel van De Friesland Zorgverzekeraar hiermee is het afdwingen van een contractaanpassing met als doel kostenreductie en als gevolg een verdere versobering van het zorgaanbod in Sionsberg. De zorgverzekeraar komt hiermee de minimale zorgplicht voor Noordoost Friesland niet na. De Raad van Bestuur van Sionsberg is vastberaden De Friesland Zorgverzekeraar te houden aan de eerder gemaakte afspraken.

In januari 2015 heeft de bevolking een duidelijke visie uitgesproken over de zorg in de regio. In maart 2016 werd Sionsberg opnieuw geopend en schaarden alle betrokken partijen zich duidelijk achter de plannen. De voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur en een lid van de Raad van Bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar waren lovend over de tot dan geleverde prestaties. Ook werd de toezegging gedaan dat alle zorg die dichtbij uitgevoerd kon worden beschikbaar blijft en komt in Sionsberg. In hele korte tijd en onder zeer ingewikkelde omstandigheden werd degelijke zorg georganiseerd.

Dat de zorg goed is, blijkt wel uit de hoge cijfers die de patiënt Sionsberg geeft op Zorgkaart Nederland. Het vertrouwen is terug. Ook de samenwerking tussen de huisartsen en specialisten verloopt perfect. De samenwerking tussen de specialisten onderling is uitstekend te noemen. Dit in acht genomen is de Raad van Bestuur van Sionsberg zeer verbolgen over het gedrag van de Zorgverzekeraar, juist nu de rust was teruggekeerd.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button