Buiten regio

Frisse koers voor verjongd Blaast de Bazuin

SURHUISTERVEEN – Blaast de Bazuin verjongt. De brassband uit Surhuisterveen slaat een nieuwe koers in met een vernieuwd bestuur. Zowel de voorzittershamer als de pen van de secretaris zijn in nieuwe handen. De band kijkt daarmee vooruit naar de toekomst.
Robbert Oegema is de nieuwe voorzitter van Blaast de Bazuin. Hij neemt het stokje over van Reinder Hamersma. Hamersma was ruim twintig jaar voorzitter van de band. Hamersma’s rechterhand Fokke van der Veer droeg zijn taak over aan Line Atsma. Zij wordt de nieuwe secretaris van Blaast de Bazuin.
,,Het is mooi dat de jonge generatie de leiding over wil nemen’’, vindt Reinder Hamersma. ,,Een nieuw geluid past bij de vooruitstrevende blik die we als band hebben.’’ Het bestuur bestaat verder uit penningmeester Pieter Atsma en Henk Wijnsma. Hamersma en Van der Veer blijven als algemeen adviserend bestuurslid actief bij Blaast de Bazuin.
,,We hebben er zin in’’, vertelt Robbert Oegema. ,,Vorig jaar hebben we samen voor het eerst Feanster Maestro georganiseerd. Dat was een groot succes. Voor ons een teken dat we toe zijn aan een nieuwe stap. Daar past een frisse blik bij.’’

Met een mix van ervaring en nieuwe ideeën richt Blaast de Bazuin het vizier op de toekomst. ,,Reinder en Fokke hebben samen met de rest van het bestuur een stevig fundament neergezet. Het is bijzonder en een heel mooie uitdaging om daar op voort te borduren. Als brassband hebben we een mooie groep met routiniers enerzijds en jeugd anderzijds. De onderlinge band is sterk en samen gaan we ervoor.’’
Die letterlijke en figuurlijke ‘band’ is belangrijk. ,,We zijn een hechte groep, onze band is sterk. Verder willen we ook de band met Surhuisterveen als dorp stevig houden. We kijken uit naar mooie optredens waarbij we het publiek echt iets bijzonders kunnen laten horen. Daar genieten we met elkaar van’’, vertelt Robbert Oegema.

Blaast de Bazuin bestaat uit een kleine dertig leden en ongeveer vijftien jeugdleden. Jaarlijks verzorgt het korps diverse optredens in Surhuisterveen, maar ook daarbuiten. Voorbeelden daarvan zijn het Spavo Spring Concert, de begeleiding bij dodenherdenking, het zomerstraatconcert en de kerstochtendzang. Daarnaast neemt de brassband geregeld deel aan festivals en aan het Nederlands kampioenschap.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button