Regionaal

Fritjof Brave blijft aan als directeur van DDFK-gemeenten

KOLLUM – Het dagelijks bestuur van DDFK-gemeenten heeft op 17 januari 2017 besloten om de heer Fritjof Brave het directeurschap van de fusieorganisatie DDFK-gemeenten te laten vervullen. De heer Brave blijft directeur tot aan het moment dat de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van de nieuwe gemeente aantreedt. Deze persoon zal ongeveer één jaar voor de beoogde herindelingsdatum van start gaan en dan ook als directeur van DDFK-gemeenten aangesteld worden.

De ambtelijke fusieorganisatie DDFK-gemeenten is op 1 januari 2017 formeel van start gegaan.
De gemeenten Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a., gaan ook bestuurlijk fuseren per 1 januari 2019. Bij de herindeling komt het personeel van de DDFK-organisatie in dienst van de herindelingsgemeente.

De heer Brave was eerder benoemd als directeur a.i. voor deze fusieorganisatie tot 1 april 2017. De periode wordt nu verlengd om op die manier geen gat te laten vallen in de aansturing van de ambtelijke organisatie. De heer Brave is senior managing consultant bij bureau Berenschot en heeft veel kennis en ervaring in bestuurlijke netwerken en fusieprocessen. In zijn loopbaan heeft hij diverse verandertrajecten binnen overheden en andere organisaties begeleid.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button