Regionaal

Frjemd Folk Festival zeer geslaagd

KOLLUMERZWAAG – Zaterdag was onder zomerse omstandigheden aan de Boskreed in Kollumerzwaag voor de eerste keer het Frjemd Folk Festival georganiseerd. Omdat Frjemd Folk 10 jaar bestond, had men bedacht om eens een festival te organiseren op de geboortegrond van deze groep.
Aan het einde van de dag schatte men, dat er ruim 300 bezoekers geweest zijn en kan de organisatie terugzien op een zeer geslaagde dag.

Frjemd Folk heeft na de oprichting in 2007 een breed repertoire opgebouwd van muziek uit het Keltische gebied, waaronder Ierland en Schotland. Dit is naar buiten gebracht in bijna 100 optredens. Hoogtepunten waren de reizen naar Ierland in 2014 en 2016, waar werd opgetreden in locale pubs en op straat. In 2016 werd de Cd “The Cliffs” uitgebracht.

Uiteraard trad zaterdag de groep, bestaande uit elf zangers en drie muzikanten zelf op. Ook lieten de groepen The Doggy Few, een Ierse feestband uit Groningen en Kapriol’! van zich horen. Daarnaast kon men deelnemen aan de workshop van de Ierse dansschool Keltisch Dansje en waren er meerdere muzikanten, waaronder een doedelzakspeler, te horen. Tevens was er onder begeleiding van Frjemd Folk een paardenshow.

Verder was er een kleine markt met verkoop en demonstraties van handwerk en themaproducten op het terrein. Menigeen wilde graag een keer pottenbakken en het boogschieten was ook erg in trek.
Natuurlijk was het nodige eten en drinken verkrijgbaar.

Foto’s: Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button