HoofdnieuwsRegionaal

Fryslân stelt watersportseizoen voorlopig uit

LEEUWARDEN – In Fryslân stellen provincie en gemeenten de start van het watersportseizoen voorlopig uit tot en met 28 april. De overheden sluiten hiermee aan bij de verlenging van de landelijke coronamaatregelen die afgelopen dinsdag door minister-president Rutte zijn afgekondigd.

Het uitstel van het watersportseizoen houdt in dat de recreatievaart in Fryslân tot en met 28 april zeer beperkt gebruik kan maken van bruggen en sluizen. De Friese gemeenten en de provincie hanteren in deze periode voor de bediening van bruggen en sluizen het winterregime. Met deze maatregel stimuleren de overheden recreanten om thuis te blijven en niet onnodig het water op te gaan. Daarmee wordt verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk voorkomen.

 

Actuele informatie

Informatie over de provinciale brugbediening staat op de website www.fryslan.frl/bedieningstijden. De meeste actuele informatie over de gemeentelijke brugbediening is te vinden op de verschillende gemeentelijke websites.

 

Oproep

In lijn met de landelijke maatregelen en de oproep van premier Rutte vragen provincie, gemeenten en Veiligheidsregio Fryslân inwoners en toeristen om niet of anders zo weinig mogelijk gebruik te maken van de recreatieve (vaar)voorzieningen. Wanneer je niet het water op hoeft, blijf dan thuis.

 

Handhaving

De sanitaire voorzieningen op onder meer jachthavens, campings en recreatieterreinen blijven gesloten tot en met 28 april, zoals eerder besloten en opgenomen in de noodverordening van de Veiligheidsregio. De noodverordening geldt ook op het water. Dit betekent dat politie en gemeenten ook op het water handhaven op de landelijke coronamaatregelen.

 

Veiligheidsregio

De Friese gemeenten, de provincie Fryslân en de Veiligheidsregio Fryslân trekken samen op in het besluit om de winterbediening te hanteren voor de provinciale en gemeentelijke bruggen en sluizen. Ook de drie noordelijke Veiligheidsregio’s stemden op 27 maart hun noodverordeningen op elkaar af.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button