Regionaal

Galgenmaal?

De liefde van de man gaat door de maag is een bekend spreekwoord. Er schuilt wel enige waarheid in heb ik in de loop der jaren ontdekt. Welke man (of vrouw) vindt het nou niet fijn om een lekkere maaltijd te verorberen?  Daar word je toch vrolijk van!

Onze beagle is ook helemaal gek op eten. Dat zat er al jong in, want als pup vrat hij werkelijk alles van de straat. Het was zelfs nodig dat hij een ‘snufje’ om kreeg, zodat hij tijdens de  wandeling geen sinaasappelschillen, papieren zakdoekjes e.d. naar binnen kon werken. Gister echter slaagde hij erin een half shoarmabroodje dat even onbeheerd op tafel stond, naar binnen te werken. O, zijn baasje was onthutst en vreselijk kwaad, maar daar trok Dennis zich weinig van aan en slikte voldaan om zijn bekje.

Vroeger tijdens een bezoekje lukte het onze toenmalige hond Robbie om een karbonaatje te pakken dat op de grond viel. Helaas was hij een week later dood en de oorzaak is niet bekend. Vijf jaar geleden liet ons bezoek een lekker ‘rikke ieltsje’ (gerookte paling) vallen en ja hoor, onze toenmalige hond Gaudi werkte die prompt snel naar binnen. Het was een heerlijk galgenmaal voor het oude beestje, want enkele weken later moesten we afscheid van hem nemen.

En nou onze beagle Dennis, hij is net vijf jaar geworden en we hopen nog heel veel jaren van hem te mogen genieten. Gelukkig zijn we niet bijgelovig, maar toch….

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button