Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Gedeputeerde Johannes Kramer opent Jumbo Drakenbootfestival Kollum

KOLLUM – Zaterdag 20 juni 2015 wordt de derde editie van het Jumbo Drakenbootfestival in Kollum officieel geopend door gedeputeerde Johannes Kramer van provincie Friesland. Rond 11.30 uur zal hij het startschot geven voor dit unieke evenement met spektakel, water, drakenboten, vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht, straattheater en muziek! Een greep uit de elementen die het Drakenbootfestival aantrekkelijk maakt voor deelnemers én toeschouwers. Op zaterdag 20 juni 2015 wordt het genieten bij het Jumbo Drakenbootfestival aan de oevers van het Kollumer Kanaal.

In 2014 ging in een spannende strijd 390 deelnemers verdeeld over 23 teams met elkaar de strijd aan. In een spannende finale ging Dorp Warfstermune met de wisselbeker en 500,- euro aan prijzengeld naar huis. Aan de hand van de enthousiaste reacties verwacht de gezamenlijke organisatie dit jaar weer op een groot deelnemersveld. Welk team neemt dit jaar de wisselbeker mee naar huis? Het wordt een heel spektakel, dat is nu al wel duidelijk. De presentatie van het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace ligt wederom in handen van Klaas Jansma.

Durf je hier met een team aan mee te doen? Kan je de uitdaging aan? Geef je dan snel op voor het te laat is! VOL = VOL!! Kijk op www.drakenbootfestivalkollum.nl voor het aanmeldformulier.

De Open Friese kampioenschappen Drakenbootrace wordt georganiseerd door Het Plaatselijk Belang Kollum, Activiteiten Platform Kollum, Gemeente Kollumerland C.A. en De Ondernemersvereniging HIM.

 

 

foto’s drakenbootfestival 2014

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button