Geen doelpunten bij Friese Boys – Opende

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys speelde zaterdag de thuiswedstrijd tegen Opende. Beide ploegen slaagden er niet in het net te vinden. Friese boys begon sterk. Al na twee minuten had Friese Boys de score kunnen openen. Arjen Bosma verscheen vrij voor het doel maar doelman Eppie Pijpker van Opende redde uitstekend. Een schot van Jelmer Bloem zeilde via het hoofd van een Opende-verdediger over het doel. De gasten kwamen beter in de wedstrijden en mochten twee vrije trappen nemen maar Klaas Graansma en Wilmer Ypenga hadden met hun pogingen geen succes. Friese Boys werd opnieuw gevaarlijk toen Sean Humphries een voorzet van Erik Hilboezen intikte maar opnieuw redde doelman Pijpker. Uit de aansluitende hoekschop schoot verdediger Allard Wijbenga naast. Twee minuten voor de thee kopte Humphries na een voorzet van Hilboezen nogmaals in maar Eppie Pijpker stond op zijn post.

Direct na de thee legde Wietse van der Land de bal uit een vrije trap op het hoofd van Arjen Bosma wiens kopbal via de paal naast ging. Doelman Pijpker redde andermaal na een inzet van Arjen Bosma, Nadat Opende-speler Henk Veenstra een schot zag geblokt liet invaller Ludo Bosma de bal boven op de lat van het Opende-doel belanden. Voor Opende kreeg Wilmer Ypenga een daarna een kans maar zijn schot ging voorlangs. Invaller Edwin Elzinga kreeg eveneens een mogelijkheid maar de bal belandde in de handen van Boys-doelman Auke Hoekstra. Het bleef daardoor 0-0.