Geen kampioenschap voor KV Invicta

DE WESTEREEN – Zaterdag 20 Februari stond er voor Invicta een zeer belangrijke wedstrijd op het programma.Invicta stond namelijk 1 punt boven de tegenstander van vandaag en bij winst zou dat het kampioenschap in de 3e klasse B betekenen… Van tevoren was al bekend dat het een zware pot zou worden voor de Pruttelpotformatie,de “thuiswedstrijd(gespeeld in Zwaagwesteinde)”werd namelijk gewonnen door de Granaet.

In de aanval begonnen Ruurd, Jarich, Danielle en Marijke en de verdediging bestond uit Uulco, Arjan,Wilma en Jettie. Invicta opende de score en kwam op een 2-4 voorsprong,het leek goed te gaan maar De Granaet hield het hoofd koel en kreeg de smaak te pakken en kwam op een 7-4 voorsprong.De oranjehemden konden de draai niet vinden en stonden tegen zichzelf te korfballen.Al snel bleek Invicta in zichzelf de grootste tegenstander te vinden.Van afstand ging het niet echt lekker en verdedigend zat het ook niet helemaal lekker. Met een 9-6 op het scorebord werden de kleedkamers opgezocht.

Eenmaal terug binnen de lijnen begon Invicta iets beter te spelen en kwam langzaamaan dichterbij.Met nog een paar minuten op de klok kwam Wietze-Jan in het veld. Het werd 14-14 maar in de laatste minuut wist De Granaet van verre afstand nog één keer de korf te vinden 15-14…..

Voor Invicta dus geen kampioenschap en dat was heel zuur,vooral ook tegenover het in grote getale aanwezige publiek! Met nog één competitiewedstrijd te gaan kan de Pruttelpotformatie bij winst nog een tweede plek halen en dat betekent dan nog een promotiewedstrijd  naar de 2e klasse bij winst.

Hopelijk zien we jullie allemaal op 12 maart om 11:20 in Damwoude!