Buiten regio

Geen sociale huurwoningen van Thús Wonen aan de Houtkolk in Dokkum

DOKKUM – In plaats van te investeren in dure sociale huurwoningen aan de Houtkolk in Dokkum, heeft Thús Wonen besloten zich te richten op woningverbetering en nieuwbouw op minder dure locaties. Thús Wonen ziet vanwege de relatief hoge kosten af van de nieuwbouw van 24 appartementen in het oude industriegebied aan de Houtkolk.

Het afgelopen jaar is door de gemeente Dongeradeel, Bouwgroep Dijkstra Draisma en Thús Wonen uitgebreid onderzoek gedaan naar hoe sociale huurwoningen gerealiseerd konden worden binnen het totale plan dat voor de Houtkolk ontwikkeld is. Hoewel de gemeente en Bouwgroep Dijkstra Draisma alles hebben gedaan om dit haalbaar te maken heeft Thús Wonen uiteindelijk besloten dat de nieuwbouw van sociale huurwoningen voor haar op deze locatie niet haalbaar is.

Directeur-bestuurder Jeannette Dekker van Thús Wonen: “De kosten zijn relatief hoog, omdat het terrein van de Houtkolk een gewilde locatie is. Wij willen woningen realiseren met een huur van maximaal € 592,55 die bereikbaar zijn voor mensen met een beperkt inkomen. Met de kosten van deze woningen is die grens niet haalbaar zonder dat dit ten koste gaat van andere investeringen. Zoals bijvoorbeeld het onderhouden en isoleren van bestaande woningen of het betaalbaar houden van de huur. En dat kunnen wij niet verantwoorden aan onze huurders. Thús Wonen kiest er namelijk voor om zoveel mogelijk huurders te laten profiteren van het maatschappelijke kapitaal, in plaats van dit in enkele relatief dure huurwoningen te investeren. Dat betekent dat wij op een zeer gewilde plek als de Houtkolk geen betaalbare sociale huurwoningen aanbieden.”

Het is de bedoeling dat het totale plan voor de Houtkolk wel door gaat. De gemeente en Bouwgroep Dijkstra Draisma zijn in gesprek met mogelijke andere verhuurders voor de 24 appartementen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button