HoofdnieuwsRegionaal

Geen treinen op Koningsdag tussen Buitenpost en Groningen

BUITENPOST – In verband werkzaamheden op het spoor rijden er geen treinen van zaterdag 25 t/m dinsdag 28 april tussen Groningen en Buitenpost. Ook rijden er van woensdag 29 april t/m vrijdag 1 mei geen treinen tussen Groningen en Hurdegaryp en op zaterdag 2 en zondag 3 mei rijden er geen treinen tussen Groningen en Leeuwarden.

Arriva zet bussen in. Mocht je in deze periode op reis willen gaan tussen Groningen en Leeuwarden, houd dan rekening met extra reistijd.

De perrons van Buitenpost, Grijpskerk en Zuidhorn worden verlengt zodat er straks langere treinen kunnen rijden. Hierdoor vergroot het capaciteit van het bestaande spoor. In Zuidhorn wordt gewerkt aan een nieuw perron. Vanaf dit nieuwe perron gaat straks de spitstrein tussen Zuidhorn en Groningen rijden.

De perrons van station Buitenpost worden verhoogd, zodat instappen straks nog makkelijker wordt. De verlichting wordt aangepakt op de stations Grijpskerk en Zuidhorn. De nieuwe, duurzame verlichting kan straks worden gedimd wanneer er geen reizigers op het perron staan. Het stationsmeubilair wordt vervangen, waardoor wachten op de trein prettiger zal worden.

Eind 2020

Eind 2020 rijdt de Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden. Hierdoor rijden er per uur naast twee stoptreinen elk uur ook twee sneltreinen. Om deze extra trein te kunnen laten rijden, zijn aanpassingen op het spoor en op de stations nodig.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button