Geen treinen tussen Groningen en Buitenpost in Pinksterweekend

Geplaatst op 8 juni 2019 om 10:26 | In de categorie: ,

BUITENPOST – Vanwege werkzaamheden aan het spoor rijden er van zaterdag 8 juni tot en met maandag 10 juni (Pinksterweekend) geen treinen tussen Groningen en Buitenpost. Arriva zet zowel stop- als snelbussen in. Arriva rijdt met stoptreinen tussen Leeuwarden en Buitenpost.

Gevolgen voor de treinreis:
• Er rijden zowel stop- als snelbussen tussen Groningen en Buitenpost.
• Er rijden stoptreinen tussen Leeuwarden en Buitenpost.
• Er rijden geen sneltreinen tussen Leeuwarden en Buitenpost.
• Reizigers moeten rekening houden met 45 minuten extra reistijd.
• Het meenemen van fietsen in de bussen is niet mogelijk.

Werkzaamheden
In het kader van het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden vinden er verschillende werkzaamheden plaats: een aantal overwegen worden aangepast, ProRail start met het voorbouwen van een nieuw spoordek bij station Zuidhorn en de brug over Hoendiep in Hoogkerk en de naastgelegen overweg worden vernieuwd. ProRail vernieuwt bovendien het spoor tussen de waterzuivering in Hoogkerk en de Paterswoldseweg in Groningen. Vanwege deze werkzaamheden zijn er ook twee overwegen in Groningen gestremd: van 3 tot en met 12 juni spoorwegovergang Hoendiep (bij Vierverlaten/Hoogkerk) en van 8 tot en met 10 juni spoorwegovergang Peizerweg. Omleidingsroutes staan met gele borden aangegeven en zijn te vinden op de website van Groningen Bereikbaar.

Geldig vervoerbewijs
Reizigers die gebruikmaken van vervangend vervoer hebben een geldig vervoerbewijs nodig, zoals bijvoorbeeld een ov-chipkaart. Inchecken in de bussen is niet mogelijk. In- en uitchecken kan op het treinstation.

Reisplanner
Arriva adviseert reizigers vooraf hun reis te plannen via de Arriva-app of in de reisplanner op www.arriva.nl of via OV-reisinformatie: 0900 – 9292 (€0,90 p.m.).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *