Geen winnaar bij WTOC – Fean 58

OUDWOUDE – De eerste wedstrijd na de winterstop is altijd belangrijk voor de rest van de competitie. Voor beide teams dus een test. ’t Fean ’58 begon met WTOC onder druk te zetten. Vooral de snelle spitsen zorgden voor gevaar. Erwin Tabak snelde door de WTOC defensie en werd ternauwernood gestuit door Berend Jan Prins wat hem een gele prent opleverde. Uit een vrije trap scoorde Tedo de Bruin met een kopbal de 1-0 binnen. Raoul Dijkstra testte de WTOC doelman die de gelijkmaker voorkwam. Uit een voorzet van Jilles Bosma kopte Jaap de Bruin op doel met een reflex wist Theo van der Meer de bal te toucheren en via de paal ging de bal het veld in.

De tweede helft verraste ‘t Fean WTOC. De druk werd opgevoerd en WTOC moest terug in de verdediging. Geoffrie Hoiting moest redding brengen op een inzet van ‘t Fean. Tedo de Bruin probeerde het nog maar eens een keer, succes bleef uit. ‘t Fean kwam niet verder dan een aantal corners en vrije trappen. Uit één daarvan kwam de 1-1 tot stand Erwin Tabak scoorde. Uit de eerste de beste aanval hierna schoot ‘t Fean op de binnenkant paal en ontsnapte WTOC aan een achterstand. Meteen hierop een goed doorzettende Jaap de Bruin wist de bal bij de net ingevallen Erik Jan Dijkstra te brengen. Deze schoot onberispelijk de 2-1 binnen. De spanning was te snijden het kon alle kanten op. WTOC leek het pleit te beslechten het schot van Jilles Bosma spatte op de lat. In de 90e minuut kreeg WTOC de gelijkmaker te incasseren. Jeroen Til scoorde uit een wirwar van spelers. Het was een boeiende en spannende wedstrijd waar beide teams tevreden waren met het gelijke spel.