HoofdnieuwsRegionaal

Geen zuidwestelijke ontsluitingsweg in De Westereen

DAMWÂLD – De zuidwestelijke ontsluitingsweg in De Westereen komt er niet. Het college van de gemeente Dantumadiel heeft hiertoe besloten omdat hiervoor onvoldoende draagvlak is in het dorp. In juni besloot de gemeenteraad al dat de aanleg geen prioriteit meer heeft. Het college heeft nu ook besloten hiervoor geen geld meer op te nemen in de begroting.

Een zuidwestelijke ontsluitingsweg zou een snelle verbinding mogelijk maken vanuit het zuidelijke deel van De Westereen en de dorpen oostelijk van De Westereen naar de Centrale As. Hierdoor zou het bedrijventerrein beter bereikbaar zijn en de verkeersdruk in het dorp verminderen.

In februari van dit jaar werd tijdens een bijeenkomst in De Westereen een aantal inwoners al geïnformeerd over de plannen voor een zuidwestelijke ontsluiting. Er werd een voorkeursvariant voorgelegd. Voor deze technisch en financieel meest haalbare variant bleek geen draagvlak te zijn.

De Feriening foar dorpsbelangen De Westereen is vanaf het begin betrokken bij het project ‘zuidwestelijke ontsluitingsweg’. In een overleg met wethouder Roelof Bos deze week gaven zij ook aan dat er voor deze variant in het dorp geen draagvlak is.

Het college heeft daarom besloten om de zuidwestelijke ontsluitingsweg in De Westereen niet verder te ontwikkelen. Alle voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels definitief stopgezet.

 

 

 

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button