RegionaalSport

Gelijkspel voor Invicta/Frigro

KOLLUM – Op een regenachtige 1 april mocht het eerste van Invicta/Frigro het veldseizoen startten tegen Blauw-Zwart uit Wierden. De uitwedstrijd in de eerste helft van het veldseizoen werd onnodig verloren, waardoor Invicta/Frigro gebrand was op de winst. De aanval werd begonnen door Uulco Hoekstra, Anne-Jan Miedema, Silva van der Laan en Hinke Beets. In de verdediging stonden Jorn van der Weg, Wim Oostra, Marieke van Straten en Karin van der Molen. Doordat de wedstrijd begon in de stromende regen was het lastig om grip te krijgen op de bal. De eerste aanvallen gingen dan ook verloren door ballen die uit gingen en slechte schoten. Blauw-Zwart opende de score met een afstander, waarna Invicta twee strafworpen meekreeg die keurig werden afgerond door Uulco Hoekstra en Marieke van Straten. Met deze eerste strafworpen werd de toon van de wedstrijd gezet, die bestond uit veel fysiek spel. In de eerste helft lukte het beide ploegen niet om los te komen van de ander. Er werd over en weer gescoord, wat resulteerde in een ruststand van 8-8. Onder andere door doelpunten van Jorn van der Weg, Wim Oostra en Hinke Beets bleef de Pruttelpot-formatie op gelijke hoogte met Blauw-Zwart.

In de pauze werd besproken dat Blauw-Zwart voornamelijk bij kon blijven door eigen persoonlijke fouten. Deze fouten moest eruit gehaald worden, dan zouden we moeten kunnen winnen van deze ploeg. Na de peptalk van André Kalsbeek en Ebelien Beiboer was het de taak aan de spelers om de winst binnen te halen. Het lukte Invicta/Frigro echter niet om Blauw-Zwart van het scoren af te houden, daarnaast werden er veel schoten gemist door de Kollumers. De ploeg uit Wierden kon daardoor zelfs nog twee keer op een voorsprong van twee doelpunten komen. Invicta/Frigro liet zich niet uit het veld slaan en vocht terug met doelpunten van Uulco Hoekstra, Karin van der Molen en Marieke van Straten. In de slotfase van de wedstrijd werden de wissels Ruurd Meindertsma en Wilma Grijpma in het veld gebracht, die een erg belangrijke rol vervulden. Ondanks het spannende verloop van de wedstrijd wisten deze wissels hun schoten koelbloedig af te ronden, waardoor de stand weer gelijk getrokken werd. Na 70 minuten spelen floot de scheidsrechter af met een stand van 15-15.

Volgende week speelt Invicta/Frigro tegen DWA/Argo in Winsum om 14.00 uur. Publiek is natuurlijk van harte welkom. Tot dan!