HoofdnieuwsSport

Gelukkige winst Kollum in Twijzel

TWIJZEL – Op het kunstgras van Twijzel herstelde Kollum zich niet qua spel van de nederlaag vorige week, maar wel door de drie punten mee te nemen. De thuisploeg wist door oa een stevige maar sportieve instelling lang op een goede uitslag te hopen, maar pakte Kollum in de slotfase de winst door één van de weinige kansen resoluut af te straffen.

 Onder leiding van scheidsrechter G van Duinen wilden zowel Ron de Boer als Johannes Douma door middel van een goed resultaat  hun nederlaag van vorige week te niet doen. In de topper tegen Zwaagwesteinde leed Kollum onnodig de tweede nederlaag van het seizoen en voor Twijzel was Leovardia afgelopen zaterdag te sterk. Met een niet geheel optimale selectie wist Johannes Douma zijn ploeg met de nodige inzet zijn team klaar te hebben gestoomd om het Kollum moeilijk te maken. Tegen de inzet van de thuisploeg wist Kollum in eerste instantie  weinig in te brengen, de eerste mogelijkheid was dan ook voor Twijzel. Vanaf de aftrap zette Twijzel druk op de Kollumer verdediging en via Jan van der Meulen verdween het eerste schot naast de goal van Andries Dijkstra.  De Kollumers wisten slechts via Joop Pynacker, die zijn vrije schietkans de bal in het zijne liet belanden weinig gevaar te stichten. Daar de Kollumer ploeg nog niet in de kampioensaspiraties speelt waarin men voorafgaande aan het seizoen werd betiteld liet de ploeg ook vandaag zien, slordig spel en elkaar niet weten te vinden zorgde ervoor dat ook vandaag het talrijke Kollumer publiek vandaag niet de ploeg kreeg te zien die men graag zou willen zien. Het middenveld werd ook nu met regelmaat overgeslagen en werd getracht de spitsen te bereiken zonder gevaarlijk te worden. De altijd hardwerkende Gerard van Zonneveld werd misschien mede door het kunstgrasveld niet gevonden, verdedigend had Twijzel het dan ook niet moeilijk. Met de nodige inzet was Twijzel de bovenliggende partij zonder echt gevaarlijk te worden. Verdedigend had Kollum met de Arjen Zijlstra en Sander Gietema op de backs een positieve lichtpuntje in de ploeg die moeilijk het spel wist te maken.  De beste mogelijkheden in de matige eerste helft waren dan ook voor de ploeg van Johannes Douma, het was aan de scherpte van o.a. Wietse van der Valle en Wiebe Aardema dat er niet werd gescoord.

Na de rust hoopte het Kollumer publiek dat er in de rust met harde hand was opgetreden, echter de wil was er wel, maar kon de ploeg hun goede wil niet op het veld tot uiting brengen. Marc Boorsma wist geen raad in een overwicht en zijn vrije schietkans verdween over de Kollumer goal. Een kleine tien minuten liet Kollum zien dat men wel degelijk door druk te zetten op de Twijzel verdediging dat men mee wil draaien bovenin. Met spits Gerard van Zonneveld was men tweemaal dichtbij de openingstreffer, maar beide keren was Twijzel goalie Bremer die redding bracht. Met een dubbel wissel, Randy van Malsen en Arne Jan de Boer kwamen binnen de lijnen voor Johan Schat en Benjamin Zondervan halverwege de tweede helft trachtte de Kollumers alsnog het roer richting Kollum te kunnen spelen. Kleine kansjes leverde dit op, maar ook nu was het de verdediging van de thuisploeg niet onder de indruk van de spitsen. Het laatste kwart van de wedstrijd werd de wedstrijd alsnog beslist. De inzet die de thuisploeg gebruikte om een goed resultaat te bewerkstelligen had invloed op de conditie gekregen en werd het spel slordiger. Ondanks dat Kollum de controle had over de wedstrijd zag het er niet naar uit dat men alsnog de drie punten mee zou  nemen. Maar met de voorhoede van de Kollumers blijft het al tot aan het laatste fluitsignaal geconcentreerd voor de tegenpartij om niet tot een treffer  te komen. Balverlies op het middenveld werd Twijzel in de tachtigste minuut fataal, met een  bekeken lange bal van Ruben Merkus op Joop Pynacker werd de opening gevonden voor wat later zou blijken de enigste treffer. Marinus Hoekstra hoefde slechts zijn hoofd tegen de voorzet van Pynacker te zetten om de bal acherter Bremer te knikken.  In de hectische slotfase kreeg Twijzel nog een 100% mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren, echter met een katachtige reactie wist Andries Dijkstra in de scrimmage voor zijn goal redding te brengen door de bal via de paal naast zijn goal te zien verdwijnen, Het laatste fluitsignaal werd door de spelers met gejuich ontvangen, verlies zou betekenen dat men in de wachtkamer plaats zou moeten nemen.

Voor volgende week staat er voor Kollum de uitwedstrijd tegen Veenhuizen op het programma. A.s. dinsdag speelt de Kollum  een oefenwedstrijd in Buitenpost, de aanvang van deze wedstrijd is om 20.15 uur.

Verslag en foto’s: André van der Meulen

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button