HoofdnieuwsRegionaal

Gemeente Dantumadiel zegt steun ouderenzorg toe

DAMWÂLD – De gemeente Dantumadiel heeft toegezegd de ouderenzorg in Dantumadiel te zullen steunen. Zij deed dit in een gesprek over het faillissement van Zorggroep Pasana met medewerkers en bewoners van locaties De Hale in Damwâld en Talma Hoeve in Feanwâlden. Bij het gesprek waren naast burgemeester Sicko Heldoorn en wethouder Roelof Bos ook enkele raadsleden aanwezig. Namens het college en de gemeenteraad zijn de zorgen geuit over de ouderenzorg in Dantumadiel.

Het faillissement is aangevraagd door Stichting Zorggroep Pasana, waarvan Pasana Ouderenzorg een onderdeel is. Daarom geldt het faillissement ook voor de ouderenzorg. De Friesland Zorgverzekeraar heeft de stichting Continuïteit zorgverlening Friesland opgericht. Met deze stichting wordt er voor gezorgd dat de ouderenzorg van De Pasana Zorggroep vooralsnog wordt behouden totdat er zich een overname kandidaat aandient.

Het college zet zich in voor het behoud van de ouderenzorg in Dantumadiel. De inzet richt zich erop om de huisvesting van ouderen zoveel mogelijk in Damwâld en Feanwâlden voort te zetten. En daarmee ook de werkgelegenheid voor de medewerkers te behouden. De gemeente heeft in het gesprek aangegeven dat ze er alles aan zal doen om zo snel mogelijk in overleg te gaan met de dan bekende zorggroep die beide locaties overneemt.

“We hebben als gemeente toegezegd op alle fronten mee te zullen helpen om zowel de ouderenzorg als de werkgelegenheid die daarmee gemoeid is, in onze gemeente op een toekomstbestendige manier overeind te houden. Zowel bewoners als medewerkers kunnen wat dat betreft op onze inzet rekenen”, aldus wethouder Roelof Bos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button