Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Gemeente Dongeradeel koerst op duurzame voorschoolse opvang

DOKKUM – De gemeente Dongeradeel kiest koers richting een andere vorm van voorschoolse opvang in plaats van het huidige peuterspeelzaalwerk. Per 2018 gaat er namelijk een nieuwe wet voor kinderopvang in en daarmee is het traditionele peuterspeelzaalwerk financieel niet meer haalbaar. De gemeente vindt het belangrijk dat er voorschoolse voorzieningen blijven bestaan, zeker ook voor niet-werkende ouders. De gemeente Dongeradeel wil vanaf januari 2016 fasegewijs toewerken naar de nieuwe situatie. Ook in het licht van de ambtelijke fusie met Dantumadiel, Kollumerland en Ferwerderadiel moet er koers worden bepaald.

Het bestuur van de stichting peuterspeelzalen Dongeradeel heeft zich jarenlang ingezet voor het peuterspeelzaalwerk. Een zware klus, want de omstandigheden waren niet gemakkelijk. Het eisenpakket groeide en de financiële druk was groot. Binnen die kaders wist de stichting het peuterspeelzaalwerk toch te behouden.

Helaas is de situatie niet houdbaar richting een toekomst met veranderende wetgeving met bijkomende financiële consequenties. Het stichtingsbestuur en de gemeente kwamen in maart dit jaar overeen dat het bestuur tot 31 december 2015 in functie blijft om de continuïteit te waarborgen. Er worden nu voorbereidingen getroffen voor een tijdelijke constructie, zodat voor het eerste half jaar van 2016 het peuterspeelzaalwerk wordt voortgezet. Tot augustus 2016 worden er geen grote veranderingen doorgevoerd, dat geldt voor zowel het peuterspeelzaalwerk als voor het personeel.

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button