Sport

Gerlof Kootstra nieuwe trainer WTOC Vrouwen volgend seizoen

OUDWOUDE – Het bestuur van WTOC heeft voor het seizoen 2019-2020 een nieuwe trainer voor de vrouwen aangesteld. Nadat haar ter ore was gekomen dat Gerlof Kootstra als hoofdtrainer stopt bij het mannen voetbal is zij meteen in actie gekomen. Leider van de vrouwen Alle Hoekstra -tevens hoofdsponsor van WTOC- kende Gerlof persoonlijk en heeft de eerste contacten gelegd. In het verleden hadden beide mannen namelijk wel eens gebrainstormd om samen nog wat te gaan doen op voetbalgebied. De gelegenheid daartoe bood zich nu aan. Na een gesprek met bestuur en een delegatie van de vrouwen is unaniem besloten Gerlof te vragen volgend seizoen de vrouwen te trainen en de wedstrijd begeleiding te verzorgen. Bestuur en speelsters zijn ervan overtuigd dat het voor de ontwikkeling van het vrouwen voetbal enorm belangrijk is dat er een goede begeleiding is. Het bestuur en de vrouwen van WTOC zijn dan ook blij dat er een gerenommeerde trainer bereid is gevonden om vrouwentrainer bij WTOC te worden.

Bij WTOC speelt vrouwen voetbal al jaren een belangrijke rol in de vereniging. Volgend jaar wordt zelfs het veertig jarig jubileum gevierd. Met deze aanstelling onderstreept WTOC nog maar eens het belang dat zij hecht aan het vrouwenvoetbal.

De leiders/assistent scheidsrechter Alle Hoekstra en Ids van der Veen hebben aangegeven nog een seizoen te blijven. Kortom de begeleiding voor komend seizoen is bij de Vrouwenafdeling ook rond. De vrouwen worden momenteel getraind door interim trainer Bert Bosgraaf.

Bij de Jeugdafdeling is al wel bekend dat de gediplomeerde KNVB jeugdtrainers Sybren Bosma, Nyckele Smeding en Sytze de Boer nog zeker 1 seizoen doorgaan. Met de andere trainers moet nog worden overlegd.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button