HoofdnieuwsRegionaal

Geschikt wonen in de S.Tijmstrastraat in Kollum

KOLLUM – Thús Wonen is gestart met het verbeteren van vier woningen aan de S. Tijmstrastraat in Kollum. De woningen worden aangepast aan de eisen van ‘geschikt wonen’. Hiermee geeft Thús Wonen  uitvoering aan haar vastgestelde beleid. In het beleid zoekt Thús Wonen naar een optimale manier waarbij de wensen van huurders en de uitgangspunten van beleid bij elkaar komen.

De woningen aan de S. Tijmstrastraat stonden leeg, maar worden nu omgevormd naar twee slaapkamer woningen. Daarnaast worden de woningen aangepast aan de eisen van ‘geschikt wonen’. Dit zijn woningen die geschikt zijn voor mensen met een (lichte) fysieke beperking. In deze woning kan een persoon in al zijn of haar levensfasen blijven wonen. Dit is mogelijk doordat de woning geen drempels heeft en men zonder traplopen gebruik kan maken van de keuken, badkamer en een slaapkamer.

 

 

 

Foto’s  Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

  1. waarom word er nu eens niet eens wat aan de catorogie 18 jarige of ouder gedacht deze krijgen niet de kans om een leuk huisje te huren voor weinig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button