EvenementenSport

Geslaagde Kidsday opende wielerfestiviteiten in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Surhuisterveen beleefde vrijdag een geslaagde Kidsday, het openingsevenement van de 2e Feanster Wielerweek. Om 9.00 uur startten bijna 200 basisschoolkinderen verdeeld over 11 groepen met hun eerste opdracht op het Torenplein. Elf opdrachten, die in hoofdlijnen allemaal te maken hadden met verkeersveiligheid, stonden op het programma. Tussen de opdrachten door kregen de kinderen een lunch aangeboden.  In groepen werken ze elf gevarieerde opdrachten af. Elke groep had zijn eigen kleur. Tiko Kinderopvang had voor elke groep gekleurde shirts beschikbaar gesteld.

De kinderen kwamen op een speelse manier in aanraking met alles wat met fietsen en fietsveiligheid te maken had.

Een uitdagend onderdeel waarmee de kinderen actief aan de slag gingen, was: ‘afleiding door mobieltjes op de fiets’. Zien, leren en ervaren was het motto van de les. De leerlingen werden, ook met het oog op het voortgezet onderwijs, zich bewust van risico’s van bellen, gamen en Whatsappen in het verkeer.

Trails was aanwezig met een vrachtwagen en praatte met de kinderen over gevaarlijke situaties in het verkeer. Gesproken werd ondermeer over de dode hoek van een vrachtwagen. Wat ziet de chauffeur wel en juist niet? Foto onder Zelfs het onderdeel bandenplakken onder leiding van onder meer oud-coureur Emi Nieuwenhuis ontbrak niet.

Diverse partijen waaronder o.a. Veilig Verkeer Nederland, de Fietsersbond, Friesland Beweegt, Go Biking Tour van de KNWU, RABObank Drachten Friesland Oost, B & G Foodfactory en Trials leverden een bijdrage aan deze leuke en leerzame dag. “Dit soort dagen zijn aan het einde van het schooljaar de krenten in de pap,” vertelt Andries Hoekstra van de Wynroas uit Harkema. “Leerzaam, mooie opdrachten en de hele dag in de buitenlucht.”

Inschrijven voor de Ladies Day is nog mogelijk 

Zondag 15 juli wordt een Ladies Day georganiseerd. ‘s Morgens starten we om 10:00 uur met workshops op het Torenplein (o.a. Leontien van Moorsel, Lawi Sportswear en Fit8) en een fietsclinic op de ijsbaan. Daarna vertrekken we rond 12:00 uur gezamenlijk op de fiets naar Paviljoen De Leijen waar een sportieve lunch voor jullie klaar staat. ‘s Middags is het tijd voor een fietstocht door de regio van ongeveer 50 kilometer. Er zijn nog beperkt kaarten beschikbaar.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button