HoofdnieuwsRegionaal

Geslaagde scootmobieltraining in Kollum

KOLLUM – Donderdagmiddag werd er door de gemeenten Kollumerland en Achtkarspelen in samenwerking met de Stichting Bevordering Verkeerseducatie een scootmobieltraining georganiseerd. Het doel van de training was meer vertrouwd te raken met de scootmobiel en veiliger aan het verkeer deel te kunnen nemen.

Verscheidene inwoners van Kollumerland c.a. en Achtkarspelen hebben via de zorgverzekering of via de gemeente een scootmobiel gekregen. Door de leverancier van de scootmobiel is meestal wel instructie gegeven voor de bediening. Toch is dit voor een groot aantal mensen niet voldoende om zich veilig en vertrouwd te voelen met de scootmobiel. De scootmobieltraining helpt verder op weg.

Deze rijvaardigheidstraining was geen examen. Het was  ontspannende gelegenheid om deel te nemen aan het verkeer onder begeleiding van rij-instructeurs die een deskundig advies gaven over de rijstijl. Het geheel bestond uit drie onderdelen:

  • Een theoriegedeelte, waarin de nieuwste verkeersregels en verkeerssituaties aan bod komen, waarbij de plaats op de weg voor een scootmobiel centraal staat;
  • Een behendigheidgedeelte, tijdens het behendigheidgedeelte rijdt u onder begeleiding met de scootmobiel op een uitgezet parcours;
  • Een praktijkgedeelte, waarin u onder begeleiding van een ervaren rijinstructeur een proefrit maakt.

 

Foto’s Jelke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button