HoofdnieuwsRegionaal

Geslaagde voorjaarsschoonmaak Kollumerland c.a.

KOLLUM – Zaterdagmorgen organiseerden de Watersportvereniging Kollum en Vogelwacht Kollum in samenwerking met de gemeente Kollumerland c.a. een ‘opschoondag’. Vrijwilligers van de Vogelwacht Kollum, de Watersportvereniging Kollum en diverse sportverenigingen hebben zich verzameld bij het havengebouw van de Watersportvereniging Kollum.

Om klokslag 9:00 uur sprak wethouder Jelle Boerema de enthousiaste vrijwilligers toe en was blij dat ze in grote getale waren gekomen en dat er ook zoveel jeugd gekomen was om Kollum zwerfafval vrij te maken. Hierna werden de vrijwilligers in groepjes verdeeld en werden de veiligheidshesjes uitgedeeld. Wethouder Jelle Boerema  gaf samen met de jeugd het startsein, door middel van het eerste afval in een plastic zak te deponeren, dit was tevens het startsein van de voorjaarsschoonmaak.

Zo gingen een aantal mensen met een bootje langs de waterkant en gingen mensen te voet een route lopen op zoek naar zwerfafval. Afval werd er zeker gevonden, van vele kassabonnetjes tot bankstellen, flesje, blikjes en kleding het lag er allemaal. Om 12 :00 uur was er voor de vrijwilligers broodjes en snert en kon men terug kijken op een geslaagde ochten

Deze dagen zijn bedoeld om mensen te stimuleren zwerfafval op te ruimen, ook al is dit van een ander. Het geeft een positief gevoel, en wanneer tien procent van de burgers dit regelmatig doet, verdwijnt het probleem zwerfafval als sneeuw voor de zon.

Op zaterdag 28 maart 2015 is het de Landelijke Opschoondag. Ook doet de gemeente hieraan mee. Hiervoor zijn nog weinig mensen die zich hier hebben opgeven. Aanmelden kan nog  vóór maandag 16 maart 2015 via e-mail [email protected] of tijdens  kantooruren via telefoonnummer: 0511- 458894.

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button