Buiten regioOndernemend

Gevonden voorwerpen naar gemeentehuis Damwâld en Dokkum

DOKKUM – Inwoners van de gemeenten Dantumadiel en Dongeradeel die een voorwerp hebben gevonden of iets hebben verloren, kunnen zich vanaf 1 januari 2017 melden op het gemeentehuis in Damwâld en Dokkum. De afgelopen jaren moest men voor verloren of gevonden voorwerpen naar Kringloopbedrijf De Wissel in Dokkum. De gemeenten nemen deze afhandelingstaak na de ambtelijke fusie weer over.

De gemeente Dantumadiel en Dongeradeel hebben besloten de taak van de inname van gevonden goederen, de opslag ervan en de registratie van verloren spullen weer op zich te nemen. Ook de gemeenten Ferwerderadiel en Kollumerland c.a., waarmee beide gemeenten ambtelijk fuseren, hanteren deze werkwijze. De vier gemeenten hebben afgesproken hun werkprocessen zoveel mogelijk gelijk te trekken.

Afhandelingstaak

De gemeenten hebben de juiste middelen en contacten om de afhandelingstaak uit te kunnen voeren. Zo zijn er contacten met politie in verband met eventuele gestolen gevonden voorwerpen, is het mogelijk de voorwerpen op de websites te publiceren en zijn er voldoende opslagmogelijkheden voor grote en kleine gevonden voorwerpen.

De Wissel

Kringloopbedrijf De Wissel voerde sinds 2009 de taken voor Dantumadiel en Dongeradeel uit. In ruil daarvoor mocht De Wissel de goederen die na afloop van de wettelijke termijn vrijvielen, verkopen en de opbrengst houden. Volgens het kringloopbedrijf is dit onvoldoende rendabel geweest en het bedrijf stemt dan ook in met overdracht terug naar de gemeenten.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button