HoofdnieuwsRegionaal

Gezellig middag voor vluchtelingen in MFC Oostenburg

KOLLUM – Zaterdagmiddag van 13:00 uur tot 16:00 uur was er in Multifunctioneel Centrum Oostenburg in Kollum een gezellige middag voor vluchtelingen georganiseerd door Vluchtelingenwerk Kollumerland. In totaal waren er 10 vrijwilligers en 20 vluchtelingen aanwezig. Er was gekookt door de tolken. Ze hadden gerechten uit verschillende thuislanden gemaakt, zoals uit Syrie en Iran en er was ook meer dan genoeg  Nederlands en Surinaams eten gemaakt.

De vluchtelingen kwamen o.a. uit Syrië, Eritrea en Somalië, ze zijn statushouders en zijn nu o.a. woonachtig in Kollum, Kollumerzwaag en Oudwoude.

Vluchtelingenwerk is elke maandagmiddag geopend van 13.00 uur tot max 16.00 uur in het gemeentehuis. Het is dan vaak een hoop gedoe daar, vandaar deze zaterdagmiddag, zo kunnen de groepen ook wat aan elkaar wennen buiten het gebeuren in het gemeentehuis om en zo wat begrip voor elkaars situatie krijgen. Het was een doorslaand succes, volgende keer is het de bedoeling om introducees uit te nodigen. Na afloop van deze middag zijn de over gebleven bingoprijzen onder de vluchtelingen verdeeld en ging  iedereen tevreden naar huis en  werden eerst de vrijwilligers uitgebreid bedankt door de vluchtelingen.

Als je je aangesproken voelt na dit gelezen te hebben, je bent van harte welkom in het gemeentehuis  maandag ‘s morgens van 09.30 tot 13.00, voor info en een babbel en voorlichting. Wellicht mogen we je begroeten als vrijwilliger het werk wat we doen word heel erg gewaardeerd door de vluchteling en je krijgt en boel warmte en gezelligheid voor terug, zeker als je op huisbezoek gaat.

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button