112HoofdnieuwsRegionaal

”Gezond Boerenverstand” voorop tijdens oefencarrousel (video)

KOLLUM –  Zes brandweerkorpsen hebben zaterdag voor de zesde keer  meegedaan aan een oefencarrousel. Dit jaar was het centrale thema ”Gezond Boerenverstand”. De brandweer werkte met strakke procedures en protocollen. Hierbij was logisch nadenken van groot belang.

De korpsen van Hollum, Anjum, De Westereen, Surhuisterveen, Buitenpost en Kollum deden mee. Er werden op de verschillende locaties realistisch geoefend.

Zo was er bij Houthandel Barkmeijer in Kollum een verkeersongeval tussen een personenauto en een heftruck gebeurd, waarbij de personenauto in brand was gevlogen. De bestuurder van de auto zat bekneld en een houten balk die uit de heftruck was gevallen had een persoon geraakt.

In Anjum bij de NAM locatie stond een vrachtwagen waarvan de tank was begonnen te lekken. In Surhuisterveen was er brand bij een bedrijf waar nog mensen in het pand aanwezig waren.

In Buitenpost was een ernstige aanrijding tussen een koeriersbusje en een fietser. De koerier vervoerde pakketten met radioactief materiaal.  In Twijzel was een persoon bekneld onder een tractor geraakt. Bij de brandweerkazerne in Kollum was een voorlichtingsfilm te zien.

Na afloop werd er in de kazerne in Kollum nagepraat met alle brandweercollega’s en bedankten de oefenleiders de korpsen voor hun geweldige inzet van deze dag. Ook was er nog een dankwoord van burgemeester Bearn Bilker van de gemeente Kollumerland. Als afsluiter konden de brandweerlieden genieten van een stamppotbuffet.

Foto’s Fokke Jongsma en Video Jelke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button