Regionaal

Giro-winnaar Tom Dumoulin naar Profronde Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Dinsdag 25 juli a.s. kan de ‘Feanster toer’ weer in het roze. Na het geel van vorig jaar, Chris Froome was toen de absolute vedette, is het de organisatie van Stichting Wielercomité Surhuisterveen opnieuw gelukt een absolute topper binnen te halen. Na het vastleggen van streekfavoriet Pieter Weening is Tom Dumoulin de vis geworden die de organisatie graag binnen wilde halen. Na de polsblessure vorig jaar voelde de Giro-winnaar zich moreel verplicht aan de start te verschijnen in die criteriums die hij toen noodgedwongen moest afzeggen. Toch zag de veelgevraagde Dumoulin een gaatje en bovendien wilde hij graag aan de start verschijnen in Surhuisterveen.

In 2011 kleurde Surhuisterveen ook roze na de etappewinst en het veroveren van de roze trui door Pieter Weening. In de loop van de jaren maakten ook Giro-winnaars Marco Pantani, Danilo di Luca en Ivan Basso, allen Italianen, hun opwachting in Surhuisterveen.

Eind mei stond Tom Dumoulin op het hoogste treetje van het podium in de Giro d’Italia na een uiterst spannende slotweek. Daarmee was hij de eerste Nederlander in de geschiedenis die de roze trui won. In de eerste week na de Tour de France rijdt Dumoulin ook in Boxmeer en Wateringen. In de week daarna rijdt hij in Steenwijk en ‘voor eigen publiek’ in Maastricht.

De organisatie houdt vanzelfsprekend de verrichtingen van met name de Nederlandse renners in de Tour nauwgezet in de gaten.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button