Regionaal

Glas scheiden wordt nu nog makkelijker!

DAMWÂLD – Wethouder Gerben Wiersma heeft op woensdag 23 november in de Albert Heijn in Damwâld samen met het promotieteam van Glas in ’t Bakkie het scheiden van glas onder de aandacht gebracht. Het winkelende publiek kreeg een Glastas mee waardoor het nog makkelijker wordt om glazen verpakkingen apart te houden.

Het promotieteam van ‘Glas in ’t bakkie’ informeerde de klanten in de supermarkten van Albert Heijn over het gemak van glas scheiden. De boodschap van de campagne is dat glas voortaan met restjes en deksels in de glasbak mag. Anders gezegd: Leeg is schoon genoeg! Glas scheiden wordt hierdoor nog makkelijker. Wethouder Gerben Wiersma is blij met de aandacht voor het gemak van glas gescheiden inzamelen. “Hoe beter we het afval vooraf scheiden hoe beter dit is voor ons milieu. Het is vaak een kleine moeite en samen besparen we dan ook nog eens op de kosten”, aldus de wethouder.

Mét restjes en mét deksel

Uit onderzoek blijkt dat mensen glas eerder brengen als ze daar weinig moeite voor hoeven te doen. Terwijl vroeger het glas eerst schoongemaakt moest worden, mag er nu de restjes aan het glas blijven zitten. En ook de dop of deksel kunnen mee de glasbak in. Recyclingbedrijven kunnen dit door nieuwe technieken goed sorteren. Dat is een stuk hygiënischer in huis en gemakkelijker voor u.

Glas is eindeloos

Al heel lang – sinds 1978 – scheidt Nederland haar glazen verpakkingen, maar liefst 350 miljoen kilo per jaar. Toch verdwijnt er nog steeds heel veel verpakkingsglas in het restafval. Denk aan verpakkingen als wijnflessen, jampotjes en parfumflesjes. Dat is zonde, want glas kan eindeloos hergebruikt worden zonder dat het kwaliteit of kwantiteit verliest. Kijk voor meer informatie op www.glasscheiden.nl.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button