EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Glazen Huis Buitenpost haalt ruim 7200 euro op

BUITENPOST – Het Glazen Huis in Buitenpost heeft ruim 7200 euro aan donaties opgehaald voor Serious Request en een bejaardentehuis in Bulgarije. Basisscholen, particulieren en bedrijven hebben deze geldsom met verschillende acties bijeengebracht en aan de vijf dj’s aangeboden. De vijf, die drie dagen en twee nachten zaten opgesloten in een studio, maakten zaterdagavond het voorlopige bedrag in een bomvolle feesttent bekend.
“Wij zijn heel erg blij met de opbrengst”, zegt Melle Kloosterman van stichting De Kleine Waker, de organisator van het Glazen Huis, en een van de dj’s. “We hadden niet kunnen vermoeden dat ons initiatief zoveel teweeg zou brengen. Van veel mensen hebben we complimenten gekregen dat we Buitenpost op de kaart hebben gezet. Dankzij de gulle bijdragen van sponsoren en dorpsgenoten en de belangeloze inzet van veel artiesten is het Glazen Huis in Buitenpost een enorm succes geworden. Wij willen iedereen daar hartelijk voor bedanken.”
Het evenement van donderdagmiddag 5 tot zaterdagavond 7 december vond plaats in het centrum van Buitenpost. De vijf dj’s hebben non-stop muziek gedraaid, een keur aan artiesten ontvangen en veel gasten geïnterviewd. Via een livestream op nieuwssite Wâldnet hebben meer dan 10.000 mensen de verrichtingen in de professionele studio gevolgd. Vanuit heel Fryslân en Groningen kwamen er reacties op de radio-uitzending.
Kinderen van de Buitenposter basisscholen de Lichtbron, de Mienskip en de Fontein mochten de opbrengst van hun inzamelacties live in de uitzending aanbieden. Verder zijn er veel particuliere donaties binnengebracht, waaronder een bedrag van 600 euro van Loes en Elly die zelfgemaakte kerstdecoraties hebben verkocht. Ook ondernemersvereniging BUVO en de Business Club Buitenpost hebben zich sterk gemaakt voor het goede doel. Een veiling tijdens een ondernemersbijeenkomst bij het Glazen Huis leverde vrijdag ruim 2500 euro op. Sake van der Bij: “Nog niet alle donaties hebben we kunnen tellen. Ook is er geld binnengekomen via de sms en op onze bankrekening gestort. Het grootste deel van de opbrengst gaan we aanbieden aan Serious Request in Leeuwarden, de rest gaat naar een tehuis voor demente bejaarden in Bulgarije.”

 

Fotobijschrift: De vijf dj’s Willem Kootstra, Sake van der Bij, Martin Faber, Ronald Wielstra en Melle Kloosterman hebben met het Glazen Huis 7200 euro voor het goede doel opgehaald.

[

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button