fbpx
Buiten regioOndernemendRegionaal

Glazen huis voor goede doel in Dokkum vernieuwd

DOKKUM – Het Glazen huis voor het goede doel in Dokkum dat aanstaande zaterdag op de Zijl in Dokkum staat is dit jaar vernieuwd. De actie van Lionsclub Noordoost-Friesland heeft als doel om nieuwe cadeaus in te zamelen voor kinderen die aangewezen zijn op hulp van de voedselbanken uit de gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel en Kollumerland c.a. Dit jaar is er onder andere een uitbreiding van het Pietenparcours, kunnen kinderen schilderen onder leiding van Anke’s Art en worden er snelportretten geschilderd. Vanaf 11.00 uur is het Glazen huis op De Zijl in Dokkum aanwezig.

Ontmoet Sinterklaas Verder zijn er veel vertrouwde onderdelen. Kinderen kunnen een Pietenparcours volgen en daarmee een Hulp-Pietendiploma behalen. Daarnaast draait het Rad van Sinterklaas met prijsjes die ter beschikking zijn gesteld door vele lokale ondernemers, zijn er wafellolly’s gebakken door Jancooks4you en zorgt de Saxenbende op de middag voor een vrolijke noot. Tijdens de actie is tussen 14.00 en 16.00 uur Sinterklaas aanwezig in het Sinterklaashuis op De Dijk voor een ontmoet en groet.

Nieuwe cadeaus Iedereen mag nieuwe cadeautjes deponeren in het Glazenhuis maar ook een bijdrage in de collectebus is welkom. Het Glazen Huis is aanstaande zaterdag vanaf elf uur ’s ochtends toegankelijk voor publiek en is te vinden op De Zijl in Dokkum. Rond 16.00 zullen de cadeautjes door Burgemeester Waanders worden overgedragen aan de voorzitters van de voedselbanken uit de gemeenten Dongeradeel en Dantumadiel.

Lionsclub Noordoost Friesland Lions zijn mensen die zich belangeloos inzetten om lokaal en wereldwijd anderen te helpen die hulp nodig hebben. Interesse in de samenleving, de wil om de handen uit de mouwen te steken en de mogelijkheid om belangeloos tijd te geven aan de inzet voor anderen, dat zijn de belangrijkste eigenschappen van een Lion. De Lionsclub Noordoost Friesland is een jonge en actieve club van rond de dertig leden.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button