Sport

Goede start van het turnseizoen WSBF

DAMWOUDE – Zaterdag vond in Damwoude de eerste plaatsingswedstrijd van wedstrijdgroep 2 plaats . Aan deze wedstrijd doen de allerjongste turnsters mee.

WSBF ging de eerste wedstrijdronde van start met 5 turnsters.  Jildou van Houten, Alicia Mozes, Lisa de Bruin, Marrit  Veenstra en Lana Hamberg.  Voor sommige meiden is dit het allereerste seizoen dat ze meedoen aan wedstrijden. Jildou van Houten turnde strakke oefeningen en dat was te zien aan de uitslag, bij elk onderdeel behoorde ze bij de top 3 en ze kreeg een mooie zilveren medaille omgehangen.  De rest van de turnsters turnden alle oefeningen met volle overtuiging en ze genoten erg van de wedstrijd, de oefeningen waren net niet genoeg voor een podiumplaats.

In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan Jennifer Vegelin, Benthe Folkerts en Benthe Dijkstra. De meiden moesten het opnemen tegen 25 tegenstanders, dus ze vonden het wel erg spannend. De dames turnden strakke oefeningen en vooral op de balk lieten ze  mooie stabiele oefeningen zien. De geturnde oefeningen waren helaas niet genoeg voor een podiumplek, maar  met zo’n groot deelnemersveld kunnen ze trots op zichzelf zijn.

In de laatste wedstrijdronde mochten Lysanne Bethlehem, Elin van der Velde en Dieuwke Boomsma hun kunsten aan de jury tonen. Lysanne en Elin zij n de twee jongste turnsters van WSBF. De turnsters lieten de jury zien dat ze goed thuis hoorden in dit niveau. Lysanne mocht de zilveren medaille mee naar huis nemen en Elin van der Velde de bronzen medaille. Dieuwke Boomsa komt uit in het hoogste niveau wat je op deze leeftijd kunt turnen. Ze turnde de oefeningen met volle overtuiging en een keurige uitstraling. De turnsters uit haar groep waren allemaal erg aan elkaar gewaagd, dus de uitslag was erg spannend. Dieuwke mocht uiteindelijk de hoogste plaats op het podium betreden.

We kijken terug op een mooie wedstrijddag en we kijken uit de naar de volgende plaatsingswedstrijden.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button