Sport

Goud en zilver voor turnheren GVV

JOURE – Zaterdag 4 februari werden in Joure de eerste plaatsingswedstrijden gehouden voor de jongens/heren in niveau 10 tot en met 6.

Maar liefst acht GVV heren staan aan de start van deze competitie; Johan Postma (Burgum) Joris Veenstra (Oosterwolde), Andries Groendewoud (Hardegarijp), Erwin Lefferts (Buitenpost), Fabian de Vries (Burgum), Tomas Veenstra (Oosterwolde), Jasper Woudwijk (Ee) en Stefano Tienstra (Burgum).

In de eerste ronde was het de buurt aan pupil niveau 10. In deze categorie deden 4 jongens van GVV mee. Johan, Joris, Erwin en Andries. De heren turnden geweldige oefeningen en de jury was keer op keer onder de indruk van hun kunnen. Dit werd beloond door prachtige cijfers en een geweldige uit eindslag. Johan Postma mocht het gouden medaille in ontvangst nemen. Teamgenoot Joris Veenstra bemachtigde het zilver met 0,05 verschil op Johan. Andries Groenewoud werd 8e en Erwin Lefferts werd 13e.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Tomas Veenstra en Fabian de Vries. De jongens turnen jeugd niveau 10. Ook zij turnden als nooit tevoren. Prachtige oefeningen werden er neergezet. Daar was de grote verassing voor Fabian hij mocht op het podium komen en kreeg het goud omgehangen. Tomas werd 7e.

Jasper Woudwijk turnt jeugd niveau 9. Ook in deze categorie was de concurrentie sterk maar Jasper wist zich goed staande te houden. Jasper werd 9e van de 21 deelnemers.

In de laatste ronde was het de beurt aan Stefano Tienstra. Stefano turnt junior 1 niveau 8. Stefano turnde een prachtige wedstrijd en werd beloond met de hoogte score op vloer. Stefano miste nipt het podium en werd 4e. Een prachtige turndag was het voor de heren. De volgende wedstrijd is 18 februari in 2e Exloërmond.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button