Sport

Goud voor C.G.V. Wardy

DAMWOUDE – Afgelopen zaterdag 14 februari werden de 2e plaatsingswedstrijden niveau FGH gehouden in Damwoude. De organiserende verenigingen waren SVDamwoude en UDI Warga. Alle vrijwilligers hebben zich voor de volle 100% ingezet en dit resulteerde in een vlotte, mooie wedstrijddag zonder grote strubbelingen.

Vele turnsters deden mee aan deze dag. Zo ook 5 turnsters van C.G.V. Wardy: Meta van Dekken, Maxine Breider, Esmee Namminga, Susanne Hoogsteen en Iris Bontekoe. Meta en Maxine komen beiden uit in de categorie Junior H. Esmee en Susanne doen mee in de categorie Jeugd 2 H. Iris Bontekoe doet als enige mee in de categorie Senioren G.

Net zoals bij de eerste plaatsingswedstrijden gaan we langs 4 toestellen. Namelijk: brug, balk, vloer en sprong. In de weken die tussen de verschillende wedstrijden zaten hebben de dames hard gewerkt aan nieuwe elementen op hun oefeningen te upgraden. Hier zit natuurlijk ook het risico aanvast dat nieuwe elementen niet altijd nog goed gaan. Zo ook op deze dag.

De meiden hebben mooie oefeningen laten zien. En dat het nemen van risico’s ook zijn voordeel heeft laat Susanne Hoogsteen zien. Zij wordt beloond met een bronzen medaille voor haar 5de plaats in haar categorie jeugd 2 H met een totaalscore van 41,90. Gefeliciteerd meid!

In ronde 3 is het de beurt aan Iris. Iris gaat voor goud kun je wel zeggen. Ze gaat flitsend van start op balk en behaald hier de hoogste score, ook bij vloer behaald Iris wederom de hoogste score. Vervolgens onderdeel sprong. Bij de eerste plaatsingswedstrijden ging het hier mis, maar niet vandaag! Ook hier behaald Iris een 4de plaats. Als laatste onderdeel brug, zou dit ook zo goed gaan? Ja hoor, 2e. Deze topwedstrijd heeft Iris naar het allerhoogste podium getild en geheel verdiend mag zij het goud in ontvangst nemen met maar liefst een totaalscore van 42,90. Een dikke punt verschil met de nummer 2. Super gedaan meid! Gefeliciteerd.

Het was een leuke wedstrijd. Gezellig en goed geregeld. Nu is het wachten op de doorstroom naar het Fries Kampioenschap of wij hier tussen zitten is nog even afwachten.

Bedankt iedereen die heeft meegeholpen aan deze dag.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button