Sport

Goud voor GVV turnsters Feline vd Wetering en Nynke de Jong

HARDEGRIJP – Afgelopen zaterdag, 23 januari 2016, was het de beurt aan een van de jongste wedstrijdturnstertjes van GVV. De eersten die de spits af mochten bijten waren Feline van de Wetering (D5), Eline Gjaltema (D5) en Carina de Jong (D4). Dat dit geen makkelijke strijd bleek, werd snel duidelijk. Op D5 niveau was het deelnemersveld 26 en op D4 31 turnsters groot. Hierdoor werd wedstrijd 1 opgedeeld in twee rondes.

Feline van de Wetering liet op de brug wat puntjes liggen, maar turnde verder een zeer nette en strakke wedstrijd. Hiervoor werd zij beloond met de gouden medaille. Eline Gjaltema deed voor het eerst mee. Ze hield haar zenuwen goed in bedwang en heeft eruit gehaald wat er in zat. Zij werd verrassend 5e. Carina (D4) staat bekend om haar strakke en nette uitvoering. Ze turnde weer heel stabiel en werd op een paar tiende punten ten opzichte van de 3e plaats, net 4e.

In de tweede ronde kwamen Ilse Lisanne Visser en Nikita van Kammen beiden op niveau D5 uit. Beiden begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd, wat een beetje tot uiting kwam op het toestel brug. Nikita liet een hele mooie balkoefening zien en Ilse deed het goed op vloer. Nikita werd dan ook 5e en Ilse 10e.

In de laatste wedstrijd van de dag maakten Lotte Postma (D3), Marte Gorter (D3) en Nynke de Jong (D2) acte de préséance. Ook hier voor beide niveaus weer een zwaar deelnemersveld. De dames hielden echter goed stand. Lotte vergat een onderdeel op de vloer, maar turnde daarentegen een hele mooie balkoefening. Marte turnde op alle onderdelen constant, waarbij ze brug en sprong nog wat lastig vindt. Op balk en vloer draaide ze hele mooie oefeningen. Lotte werd uiteindelijk 10e en Marte mistte net het podium en werd 4e. Nynke liet op alle onderdelen goede oefeningen zien, maar blonk uit op de balk. Dit bracht haar op het hoogste plekje van het podium en nam het goud mee. Al met al een goed begin voor deze hele groep.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button