Sport

Goud voor Lieke de Bruin van SVK Kollumerzwaag

NIEUWEHORNE – Zaterdag 21 april mocht Wianna Ytsma in de instap N3 beginnen. De wedstrijd werd gehouden in Nieuwehorne. Wederom versloeg ze al haar concurrenten op de sprong. Ze voerde de salto tot in perfectie uit.

In de tweede wedstrijd mocht Anniek Ytsma in de jeugd 1 N4 haar oefeningen aan de jury tonen. Ze werd vandaag tweede op de vloer en dit was dan ook haar beste toestel. In het eindklassement werd ze 4e. In dezelfde wedstrijd waren ook Andrea Elzinga junior F en Sofia Gommers pupil 2 N3 aan de beurt. Andrea haar beste toestel was brug. Hier werd ze 3e op. Ook bleef ze staan op de balk! Sofia deed het goed op de sprong. Ze turnde een erg hoge salto en ook de landing was uitstekend. De tegenstand van deze meiden was zeer sterk. Ze hebben veel verbetering laten zien t.o.v. de eerste wedstrijd.

Wedstrijd 3 Kristien Gommers junior D, Anna Nuveld Senior D en Lieke de Bruin jeugd F. Kristien werd derde op de balk met een keurig uitgevoerd boogje achterover in de oefening! Ook haar sprong heeft ze goed uitgevoerd. Anna haar beste toestel was de brug. In het eindklassement werd ze 4e. Een knappe prestatie aangezien ze kampte met overbelastte spieren. Lieke zat helemaal in de wedstrijd. Op sprong en vloer werd ze 1e en ook in het eindklassement mocht ze het goud mee naar huis nemen.

In de laatste wedstrijd mochten Maxime Feenstra en Julia Lautenbach in de senior E meedoen en in de andere baan werd er geturnd door Femke Damstra senior C. Helaas kon Femke de Bruin niet meedoen vanwege een blessure. Wel heeft ze ons vandaag super geholpen. Bedankt Femke! Maxime heeft zich voor de vloer geplaatst voor de toestelkampioenschappen. Ook de andere toestellen turnde ze stabiel. Helaas greep ze net 1 plek naast de medaille. Julia sprong met enige angst toch de flikflak en ook de radslag op de balk heeft ze gedaan! Hier mag ze zeker trots op zijn. Femke heeft vandaag voor het eerst de handstand in de brugoefening geturnd. Het turnen van een brugoefening bij de senioren C vergt erg veel kracht en discipline.  De handstand is een ontzettend lastig element, dus petje af!

Het is nog afwachten welke turnsters er doorstromen naar de Friese Kampioenschappen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button