Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Gratis preventiebijeenkomst ‘Laat je niet overvallen’ voor ondernemers en medewerkers

DOKKUM – Elke overval of winkeldiefstal is er één teveel, zeker omdat criminelen vandaag de dag het gebruik van geweld niet schuwen. Ook krijgen winkeliers steeds vaker te maken met afpersing. Om ondernemers en hun medewerkers te leren wat zij zelf kunnen doen om het risico op (winkel)criminaliteit te verkleinen, organiseren de gemeente Dongeradeel, samen met de politie, en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) een gratis preventiebijeenkomst ‘Laat je niet overvallen’. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 23 november 2015 in de IJsherberg in Dokkum. Deze activiteit is onderdeel van de veiligheidsweek binnen de gemeente Dongeradeel.

Preventieve maatregelen
Een overval, afpersing, winkeldiefstal, geweld en agressie hebben een grote impact op ondernemers en medewerkers die het overkomt. Niet alleen financieel, maar ook emotioneel. Preventieve maatregelen helpen om dergelijke situaties te voorkomen. Denk aan organisatorische maatregelen, zoals gezamenlijk openen en sluiten, duidelijke huisregels en het stimuleren van pinbetalingen. Technische en bouwkundige maatregelen, zoals camera’s of een afroombox zijn daarbij een hulpmiddel. Al deze aspecten komen aan bod tijdens de preventiebijeenkomst in Dokkum.

Tijdens de bijeenkomst leren deelnemers alles over overvalpreventie en wat te doen als het toch gebeurt. Ook leren zij hoe om te gaan met winkeldiefstal en agressie. Daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen aan de gemeente, de politie en het CCV.

Donderdag 5 november worden flyers uitgedeeld aan ondernemers in Dongeradeel. Voor meer informatie over de bijeenkomst en de aanmelding, kijk op www.laatjenietovervallen.nl

Bijeenkomst ‘Laat je niet overvallen’

Bestemd voor:             ondernemers en medewerkers in de detailhandel en daghoreca
Datum:                       
maandag 23 november 2015
Tijd:
                            18.45 – 22.00 uur (inloop met broodjes vanaf 18.00 uur)
Locatie:                      
De IJsherberg, Dokkum
Kosten :                      
gratis
Aanmelden:                
vóór 17 november 2015 via www.laatjenietovervallen.nl

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button