HoofdnieuwsRegionaal

Gratis WiFi voor sportaccommodaties Kollumerland c.a.

KOLLUM – De gemeente Kollumerland c.a. geeft het gekregen cadeau van Kabelnoord door aan zeven sportaccommodaties in de gemeente. De accommodaties zijn voorzien van zogenaamde WiFi hotspots. Door verbinding te maken met de WiFi hotspots kunnen sporters, supporters, bezoekers, pers en vrijwilligers de komende jaren via draadloos internet onder meer de laatste uitslagen delen met hun achterban.

Sportaccommodaties

De aftrap was bij de sportkantine van voetbalvereniging WTOC in Oudwoude. Daarnaast zijn in Kollum de sportkantines van de Van der Bijhal, V.V. Kollum, Kollumer Tennis Club, Korfbalvereniging Invicta en in Kollumerzwaag sportzaal De Saedkampe en de kantine van Friese Boys voorzien van gratis draadloos internet. Zodra iemand op een locatie is geregistreerd als hotspotgebruiker, wordt er een automatische WiFi-verbinding gemaakt.

Helaas kan sportpark De Lauwers uit Warfstermolen niet meeprofiteren. Deze accommodatie is niet aangesloten op het netwerk van Kabelnoord.

 Initiatief

Alle aandeelhoudende gemeenten, waaronder Kollumerland c.a., hebben van Kabelnoord geld beschikbaar gekregen om een aantal WiFi punten te plaatsen. Het bestuur van Kabelnoord wilde iets bijzonders doen voor haar aandeelhouders. Elke gemeente kon hiervoor zelf een plan aandragen hoe dit initiatief in te vullen.

Kollumerland c.a. heeft ervoor gekozen om zoveel mogelijk inwoners en/of bezoekers van het cadeau te laten profiteren.

We hebben gekeken naar locaties in onze gemeente waar veel mensen samenkomen. Op sportaccommodaties wordt iedere week getraind en worden er wedstrijden gespeeld. Dit leek ons bij uitstek geschikt voor de WiFi hotspots van Kabelnoord Zakelijk”, aldus wethouder Jelle Boerema.

Alle sportcomplexen hebben enthousiast gereageerd en wilden graag meewerken.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button