Buiten regioEvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Groen moet je DOEN bij De Kruidhof

BUITENPOST – Botanische tuin De Kruidhof doet op zaterdag 21 maart weer mee met de landelijke campagne NL Doet. Vrijwilligers zijn een onmisbare groep voor de botanische tuin. Op deze vrijwilligersdag kunnen mensen kennismaken met het veelzijdige werk in deze grootste toeristische trekpleister van de gemeente Achtkarspelen.

Voordat De Kruidhof en het IJstijdenmuseum op 4 april weer open gaan, werken vrijwilligers en medewerkers een dag samen om de laatste puntjes op de i te zetten. De paden moeten piekfijn in orde zijn, hier en daar moet nog een kwastje verf over hout of hekwerk, vogelhuisjes worden opgehangen, de tafels voor de plantenverkoop moeten er netjes uitzien, enzovoorts. Al die klusjes samen zorgen voor een gastvrije ontvangst van de bezoekers wanneer het seizoen begint.

Bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij De Kruidhof of lijkt het u leuk om eens een dagje mee te draaien dan is zaterdag 21 maart een mooie gelegenheid om kennis te maken met het werk, de medewerkers en met medevrijwilligers. Want groen moet je DOEN!.

De vrijwilligerswerkdag begint om 9.00 uur met koffie en thee. Tot 12.00 uur wordt er gewerkt. Na een voedzame maaltijdsoep wordt er in de middag weer gewerkt tot ongeveer 15.30 uur.

U kunt zich aanmelden via www.nldoet.nl, maar een mail naar [email protected]  mag ook. Meer informatie over de botanische tuin vindt u op www.dekruidhof.nl.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button