HoofdnieuwsRegionaal

Grote familiereünie van familie van der Zwaag

WESTERGEEST – Zaterdag was het op de Activiteitenboerderij “de Hammerslag”  te Westergeest een drukte van belang. Zes en tachtig kinderen en kleinkinderen van Berend van der Zwaag en Elisabeth van der Zwaag -Wolters kwamen weer bij elkaar voor een grote familiereünie van de familie van der Zwaag. In 1991 was er voor het laatst een reünie ter ere van het 60 jarig huwelijksjubileum van bovengenoemde (groot) – ouders.

Berend en Elisabeth van der Zwaag woonden aan de Tienewei in Broeksterwâld. Zij kregen 11 kinderen en 55 kleinkinderen. De kleinkinderen kwamen vaak logeren aan de Tienewei en hebben daar leuke herinneringen aan overgehouden. Van onder andere deze herinneringen, foto’s en de stamboom van de familie is een prachtig familieboek gemaakt, waarvan op deze  dag het eerste exemplaar is aangeboden aan het oudste aanwezige familielid Neeltsje van der Zwaag.

 

Voorbereiding
Vorig jaar zijn 4 familieleden gestart met de voorbereidingen voor deze dag. Er moesten allerlei gegevens verzameld worden van veel neven en nichten en ooms en tantes! Ook is er een Facebook-pagina in het leven geroepen voor deze dag: veel foto’s’, verhalen, anekdotes en herinneringen worden daar gedeeld! De datum voor deze familiereünie is vorig jaar al op tijd bekend gemaakt, zodat ook familie uit het buitenland ruimschoots de tijd had om een vlucht te boeken.

Dit is gelukt, want er was namelijk familie uit diverse landen aanwezig, Canada, USA, Duitsland en België. Ook in China woont familie, maar deze konden niet aanwezig zijn.

 

Activiteiten
Overdag was er een kennismakingsspel voor de aanwezigen en heeft men boerengolf, een activiteit van de Hammerslag, gespeeld op het land. Verder was er een familiequiz en een doorlopende fotopresentatie. Daarna was er een uitgebreide fotosessie. Zo werden er  foto’s gemaakt van alle mannen met de naam van pake, Berend van der Zwaag en van alle dames met de naam Elisabeth , de naam van beppe. En natuurlijk werd er een foto gemaakt van alle “buitenlandse familieleden”. Vanzelfsprekend werd er heel goed voor de inwendige mens gezorgd door de familie Hania.

 

Familieboek
Vier familieleden kregen het spontane idee om een nieuw familieboek te maken en dat is ze gelukt! Hier moesten uiteraard nog veel meer gegevens voor verzameld worden, want ook de achter- en de achterachterkleinkinderen worden daarin genoemd! Er is heel veel schrijfwerk verzet en men was dan ook erg trots op deze familieleden, die dit voor elkaar hebben gekregen!

De familieleden kunnen terugzien op een zeer geslaagde Familiereünie en zullen aan het eind van deze dag ongetwijfeld met veel nieuwe herinneringen huiswaarts keren.

Foto’s  Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button