RegionaalSport

Grote successen voor acroteams Wardy

HEERENVEEN – Zaterdag 11 februari hadden de acroteams van Wardy hun tweede plaatsingswedstrijd in Heerenveen. Nadat er in januari door de meeste teams al erg goed was gepresteerd tijdens de eerste plaatsingswedstrijd, was het dit keer de taak om dit te evenaren of zelfs te verbeteren. Want wie wil er nou niet een plekje bemachtigen om door te stromen naar het Friese kampioenschap?

In de ochtendwedstrijd lieten Meta van Dekken en Sjoukje Spijkerman bij de E senioren wederom een prachtige oefening zien. In deze grote categorie wisten zij de vorige keer al een knappe vierde plaats te behalen. Dit keer waren zij alle concurrenten de baas en mochten het goud in ontvangst nemen. Ook Linda Bontekoe en Anna Baukje van Dellen, senioren D-lijn, presteerden opnieuw zoals we van hun gewend zijn. Eén trede lager dan de vorige keer, maar ook met zilver zijn zij tevreden.

Het D-junioren trio Lemmy van der Zee, Renate Talstra en Rixt Boersma lieten een stralende oefening zien met goed uitgevoerde elementen. Ook de jury was onder de indruk en beoordeelde de oefening met hoge punten wat een prachtige gouden medaille opleverde. Mirjanna Damstra en Lyanne Reurink, duo E plus, waren oppermachtig bij de vorige wedstrijd. Ook afgelopen zaterdag startten zij hun oefening weer erg goed, maar door een klein misstapje aan het einde verloren zij teveel punten om het vorige resultaat te evenaren. Gelukkig hebben zij zich door hun eerste plaats van de vorige keer al geplaatst voor het FK, en konden zij zich dit foutje permitteren.

In de middag was het de beurt aan het E-junioren trio Nathalie Terpstra, Marieke Fennema en Lotte Hofstra. Zij lieten nette elementen zien, maar met name door te spanning lieten zij artistiek nog wat steekjes vallen. Zijn eindigden op een zesde plaats.

Enola Kramer en Sanne Hiemstra, D-junioren) presteerden dit keer zelfs nog iets beter dan de vorige keer. In deze moeilijke categorie behaalden zij met een goed uitgevoerde oefening een knappe tweede plaats. Zilver was er ook voor het instap trio Yvonne Talstra, Thirsa Borgers en Meike Fleury. Artistiek verloren zij aan het einde van de oefening nog wat puntjes, maar door hun technisch hoogstaande elementen behaalden zij dit mooie resultaat.

Als laatste was het de beurt aan het D-senioren trio Janna Mout, Renee Fleury en Noa van Houten. De druk lag hoog, aangezien zij de vorige keer veel punten hebben laten liggen. Voor een plekje op het FK was het daarom noodzakelijk om een vrijwel foutloze oefening neer te zetten. Gelukkig wisten zij het hoofd koel te houden en kregen de hele zaal stil met hun sierlijke dans. Met de hoogste dag score kregen zij verdiend het goud omgehangen.

Met drie keer goud en drie keer zilver kan er weer met volle tevredenheid terug gekeken worden naar deze wedstrijd.

Aanstaande week zal de doorstroming voor het FK bekend gemaakt worden. De teams die tijdens één van deze wedstrijden eerste zijn geworden, hebben zich al met zekerheid geplaatst.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button