Sport

Grote successen voor turners GVV Veenwouden

TWEEDE  EXLOËREMOND – Zaterdag 18 februari werden de 2e competitiewedstrijd gehouden voor de jongens/ heren in niveau 10 tot en met 6. Voor GVV Veenwouden deden hier 8 turners aan mee; Stefano Tienstra (Burgum), Johan Postma (Burgum), Joris Veenstra (Oosterwolde), Andries Groenewoud (Hardegarijp), Erwin Lefferts (Buitenpost), Tomas Veenstra (Oosterwolde), Fabian de Vries (Burgum), Jasper Woudwijk (Ee).

Stefano Tienstra mocht de dag in 2e Exloërmond aftrappen voor GVV. Hij turnt junior niveau 8. Hij turnde een nette en strakke oefeningen en dit werd beloond door de jury met mooie scores. Stefano behaalde een puntentotaal van 63,05. Met deze score mocht hij de zilveren medaille in ontvangst nemen.

In de tweede ronde was het de buurt aan vier jongens; Johan Postma, Joris Veenstra, Andries Groenewoud en Erwin Lefferts. Deze vier jongens turnen pupil niveau 10. Een pittige en zware categorie. Maar de jongens wisten zich goed staande te houden. De jongens zette de ene naar de andere prachtige oefening neer en kregen van de jury mooi scores. Tijdens de prijsuitreiking was er het goud voor Johan Postma. Het zilver voor Joris Veenstra. Erwin Lefferts was tijdens de eerste wedstrijd 13e en wist zich nu naar een 6e plek te turnen. Andries Groenewoud werd 7e.

In de derde ronde kwam Fabian de Vries en Tomas Veenstra in actie. Beide jongens turnen jeugd niveau 10. Zij zetten de succesvolle dag van GVV voort. Tomas maakte hier en daar helaas een fout wat hem veel punten kosten. Tomas behaalde 86,45 punten en werd hiermee 10e. Fabian werd de eerste wedstrijd 1e en was deze wedstrijd zenuwachtiger dan anders. Hij hielt de zenuwen in bedwang en turnde naar het podium. Hij mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen.

In de laatste ronde was het de buurt aan Jasper Woudwijk. Jasper turnt jeugd niveau 9. Vergeleken met de vorige wedstrijd turnde Jasper een hele mooie en stabiele wedstrijd. En dit werd beloond hij werd met een puntentotaal van 59,50 nipt 4e.

De laatste competitiewedstrijd zal plaats vinden op 1 april in Meppel. Tijdens deze wedstrijd zal bekend worden wie er doorstromen naar de Nederlands Kampioenschappen en Noord Oost Nederland Finale.

 

 

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button