Buiten regioSport

GVV doet mee aan de vernieuwde FUNwedstrijd

SURHUISTERVEEN – Zaterdag 14 juni deden er veel leden mee van GVV aan de FUNwedstrijd in Surhuisterveen. Vanaf dit seizoen is de FUNwedstrijd in een nieuw jasje gestoken.

De gymnasten gingen aan de slag op 3 toestellen; sprong, brug/ rek en lange mat. De kinderen kondeneen score krijgen tussen de zes en de tien. De FUNbeoordelaars beoordeelden de oefening en lieten aan de hand van bordjes de score aan de gymnast en het publiek zien. Maar naast de wedstrijd was er ook een fungedeelte hier konden de jongens en meisjes freerunnen en werd er een dans ingestudeerd die ze tijdens de prijsuitreiking aan de ouders lieten zien.

Voor GVV deden er ook vier jongens mee. De jongens zijn nog maar kort lid van GVV en deden voor het eerst mee aan een wedstrijd. De jongens hadden er veel zin in maar waren ook wel een beetje zenuwachtig. Tijmen begon bij het onderdeel sprong en de drie andere jongens bij lange mat. Alle jongens lieten mooie oefeningen zien. Op het onderdeel rek lieten de jongens zien dat ze spierballen hebben. Ze lieten keurige oefeningen zien. Toen de wedstrijd afgelopen was mochten de jongens zich uitleven bij het freerunnen en dansen.

Over de hele dag deden er ruim 350 kinderen mee zo ook een aantal dames van GVV. Net als de jongens zaten ook de meiden vol spanning; zouden ze de oefening nog wel weten en wat gaan we doen met het fundeel. Het dansen was heel leuk een soort straatdans met twee groepen tegen elkaar en er werd zelfs een “winnaar” de lucht in getild.

De wedstrijd ging bij alle kinderen super; iedereen werd die dag tweede en kreeg een mooie medaille. Voor de nummers 1 was er een SUPER medaille. Deze medaille mochten Alina Postma, Sietse Lefferts, Sabine Dijkstra, Nynke de Jong en Lotte Postma  van GVV in ontvangst nemen.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button