Sport

GVV Feanwâlden wint het eerste Fries kampioenschap Gym4Fun

SNEEK – De aftrap van het eerste Friese Kampioenschap Gym4Fun is op 23 april in de Sneker Sporthal in Sneek gehouden. Voor GVV kwamen uit Kimberly Vorenholt, Shirley-Joli Vos, Mateo Schouwstra-Atsma, Wesley Vulhop, Elyse Kammelar en Ismay Kammelar o.l.v. Vera Vos. Deze combinatie bleek uiteindelijk zeer succesvol. In totaal streden 16 teams uit heel Friesland om de beker.

GYM4FUN is een soort apenkooi, alleen dan in wedstrijdverband. Kinderen van 6 tot en met 9 jaar van verschillende gymnastiekverenigingen klimmen en klauteren over verschillende hindernissen. Ze zitten in teams van zes tot tien kinderen en moeten goed samenwerken. Er zijn verschillende hindernisbanen waar ze overheen en onderdoor moesten. Het kwam op snelheid, coordinatie, behendigheid, kracht en samenwerking aan.  Ook baltechnieken kwamen aan bod.

De teams kregen ieder hun eigen kleur t-shirt, welke ze na afloop als aandenken mee naar huis mochten nemen. De nummers één, twee en drie kregen ook een medaille. Alleen de nummer één ontving een beker. Het evenement werd door wethouder Wigle Sinnema om 15.00 uur geopend en na ruim een uur rennen, springen, touwklimmen en ballen gooien, mocht het team van GVV Feanwâlden de gouden medailles en bijbehorende wisselbeker in ontvangst nemen.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button