Sport

GVV-meiden springen naar 2e plaats op FK groepsspringen

NIEUWEHORNE – Zaterdag 21 november werd er in Nieuwehorne de Friese Kampioenschappen Groepsspringen gehouden. Voor GVV hadden zich twee teams weten te plaatsen. De jeugd D-team bestond uit Danielle Dijkstra, Mirthe Aantjes, Elyse Kammelar, Laura Koster, Natascha Post, Josine Camminga, Lisanne de jong en Michelle de Boer. De junioren D-team bestond uit Wianna Banga, Elise de Boer, Marianne Bosma, Gerrieke Ellens, Danielle van Wieren, Froukje Idema, Jessica Dijkstra en Nathalie de Roos.

Het jeugd D-team wist zich op alle onderdelen te plaatsen tijdens de kwalificatiewedstrijden van 31 oktober. De meiden lieten op lange mat een keurige lange mat oefening zien en behaalden een mooie score van 13,560 en werden met dit resultaat 2e. Op het onderdeel plankoline kast scoorden de meiden een mooie score van 13.355 en misten nipt het podium ze werden op dit onderdeel 4e. Op trampoline valmat maakten de meiden een paar kleine dure foutjes. Het team werd hier 11e met een score van 12,67. Het laatste onderdeel waar de meiden in actie kwamen was trampoline kast. Met een mooie score van 12.575 werd het team 5e.

Het junioren D-team moest het opnemen tegen sterke teams maar het team van GVV hield zich goed staande. De verschillen tussen de teams waren minimaal. Het ging tussen deze teams op honderdsten, wel of niet op het podium te staan. Op het onderdeel lange mat werden met een mooie score van 13,100 9e. Het tweede onderdeel waar de meiden aan mee deden was plank kast. Ook hier lieten ze keurige sprongen zien en werd het team 9e met 13,330. Het derde onderdeel waar de meiden aan deelnamen was trampoline valmat. Op dit onderdeel waren de verschillen erg klein. De meiden sprongen naar een 10e plek met een score van 13,15. Het laatste onderdeel was trampoline pegasus. De meiden behaalde een mooie score van 11.580 en werden hier mee 12e.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button