Sport

GVV turnsters wederom in de prijzen

SURHUISTERVEEN – Zaterdag 30 april jl. streden, tijdens de tweede plaatsingswedstrijd, zes turnsters van GVV om een plaatsing op het Fries Kampioenschap. Ondanks dat nu nog niet bekend is wie mee mag naar het FK, kunnen we wel al zeggen dat de prestaties er niet om liegen.

Lisanne de Jong en Laura Koster, beiden Instap D1 turnsters, turnden een strakke wedstrijd waar weinig op aan te merken viel. Lisanne mocht dan ook het zilver en Laura het brons mee naar huis nemen. Voor Laura was het een dubbel spannende dag, want zij moest eerst in de ochtend, op het Fries Kampioenschap Acro, laten zien wat ze waard was. Met haar partners Maud Schut en Elbrich Oving sleepte ze daar de Friese titel in de wacht.

In de middag overtrof Josine Camminga, categorie Jeugd 1 niveau D1, haarzelf. Met een aantal nieuwe elementen in haar oefeningen nam zij enkele drempels. Ze turnde nette oefeningen en met haar persoonlijke overwinningen een succesvolle dag. Tenslotte kwamen Marijke Postma, Maud Schut, junior E en Aline Terpstra, senior C in actie. Ook Marijke en Maud turnden een goede wedstrijd. Beiden hebben gedurende het seizoen heel wat sprongen vooruit gemaakt en aangezien er nog heel veel inzit belooft dat veel moois voor volgend seizoen. Zij werden respectievelijk 10e en 8e. Aline turnde sterk op brug en vloer. Helaas kwam ze tijdens sprong ten val waardoor ze een podiumplaats verspeelde, maar ondanks haar val toch een goede 5e plaats met minimale verschillen ten opzichte van haar voorgangers.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button