Sport

GVV turnsters zeer succesvol

SNEEK – Het weekend van 3 en 4 mei stond in het teken van turnen in wedstrijdgroep V. Voor GVV Feanwâlden betraden zeven turnsters de wedstrijdvloer en vijf behaalden een ereplaats. Een mooie prestatie van de turnsters die getraind worden door Maria Woudstra en Wilma Schouwstra.

Op zaterdag stonden op de wedstrijdvloer de pupillen I D1; Jente Jongsma (Buitenpost) en Naomi Jongeling (Noardburgum). Twee turnsters met ieder hun eigen kwaliteiten op turngebied, daar waar Jente sterk en krachtig is in het turnen laat Naomi haar lenigheid en sierlijkheid sterk naar voren komen. Beide turnsters lieten een sterke wedstrijd zien en werden in een zeer groot deelnemersveld verdienstelijk eerste en tweede. Naomi bleef Jente voor en veroverde de gouden medaille en Jente kwam naast haar op het podium om zilver in ontvangst te nemen.

Lycke Kootstra (Buitenpost) en Dian Smit (Feanwâlden) namen het op in de pupillen II D1. Dian had hier een slechte start, door een kleine blessure miste ze de eerste wedstrijd en was erg onzeker. Balk was het eerste toestel en normaal is dit voor Dian het beste toestel. Vandaag ging het iets minder maar tijdens de ander toestellen begon ze aan een inhaalrace. Met twee eerste plaatsen op vloer en brug en ook een mooie sprong noteerde ze een 5de eindscore. Lycke Kootstra turnde in deze categorie een mooie stabiele wedstrijd. Voor Lycke kan de oefening nog wat verzwaard worden door een aantal bonussen extra te turnen. Zaterdag waren de oefeningen zonder de bonussen al een tweede plaats waard. Lycke mocht dan ook op het podium komen om de zilveren medaille in ontvangst te nemen.

Voor Femke Postma (Noardburgum) junioren E was zaterdag niet haar dag. Balk haar specialiteit liet haar in de steek en toen lukte de rest ook even niet meer zoals men van haar gewend is. Ze kwam niet verder dan een 12 plaats. Door haar 2de plaats op e eerste wedstrijd is een ticket voor het FK zeker niet uitgesloten.

Op zondag was het de beurt aan Aline Postma (Buitenpost) en Rose Lea (Feanwâlden). Beide dames komen uit op landelijk niveau Aline in junioren D en Rose bij de senioren C. Aline turnde een degelijke wedstrijd. Ze ging op zeker en liet daardoor nergens puntjes liggen. Een zilveren medaille was de beloning. Rose liet deze dag zien dat ze een mooie sterke turnster is. Mooie elementen van hoog niveau zoals de combinatie wippertje-kip op brug, streksalto hele schroef en gymnastische sprongcombinaties van hoog niveau op vloer en  niet te vergeten de tsukahara op sprong. Balk was dit seizoen haar zwakke punt maar zondag behaalde ze hier en tweede plaats. Op alle andere toestellen was ze de beste en ze werd dan ook met overmacht eerste. De gouden medaille was dan ook dik verdiend!

Wie deze turnsters en de andere toppers van Friesland eens wil zien turnen is welkom op zaterdag 21 juni tijdens de Friese Kampioenschappen in Sportstad Heerenveen. Voor het programma kun u terecht op www.gvvonline.nl

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button