Sport

GVV Veenwouden/ Hercules springen naar vier Nederlandse titels

SURHUISTERVEEN – Zaterdag 10 juni werd er in Surhuisterveen gestreden om de Nederlandse titels bij de discipline groepsspringen in de categorie C-lijn.

Voor GVV Veenwouden en Hercules Harkema deed er een combinatieteam aan dit NK mee. Bestaande uit Joris Veenstra (Oosterwolde), Erwin Lefferts (Buitenpost), Mike Zuur (Opende), Andries Groenewoud (Hardegarijp), Rijlen Heer (Drachten), Oebele Bosma (Blauwverlaat), Wybe Borger (Augustinusga), Stefano Tienstra (Bergum). Het team wordt getraind door Jan Elbertus de Meer (Harkema) en Marloes de Jong (Drachten).

De heren deden mee op de onderdelen airtrack, springplank pegasus, trampoline pegasus en trampoline valmat. De heren lieten prachtige sprongen en series zien bij de onderdelen waar ze aan meededen. Op springplank pegasus en trampoline pegasus liet het team zien dat het zich flink verbeterd had ten opzichte van de plaatsingswedstrijd in Bocholtz. Ze verbeterden hun met maar liefst twee punten. Het onderdeel airtrack verliep netjes maar viel de score helaas wat tegen. Wel waren de heren tevreden over dit onderdeel.

Trampoline valmat was een erg spannend onderdeel. De concurrentie was goed en lieten prachtige sprongen gezien. Het team wist wat hun te doen stond. Netjes en strak springen en fouten konden niet gemaakt worden. In Bocholtz had het team een hogere moeilijkheidswaarde en werden er veel fouten gemaakt. In Surhuisterveen sprong het team een wat lagere moeilijkheidswaarde maar de netheid was fantastisch. Het team scoorde in Bocholtz 14,20 en in Surhuisterveen maar liefst 21,70.

De heren werden viermaal het podium opgeroepen en mochten viermaal de gouden plaats en de titel Nederlands Kampioen in ontvangst nemen.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button